«Η πίεση είναι φίλη μου»

Για πρώτη φορά ο Ντιέγκο Αλόνσο ήταν τόσο «ανοιχτός» σε δηλώσεις του. Για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά για την πίεση, την οποία χαρακτήρισε… φίλη του και πως την έχει από μικρό παιδί, μίλησε για τους τίτλους που δεν κρίνονται τώρα αλλά τον Μάιο, ενώ είπε πως δεν ξεκινούν και τελειώνουν όλα σε ένα πρότζεκτ μέσα σε τρεις μήνες.

«Την εμπιστοσύνη την κερδίζεις δουλεύοντας και δίνοντας αυτοπεποίθηση στους παίκτες, ώστε να γίνουν καλύτεροι. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση. Να ξέρετε ότι όλα τα κάνουμε με ένταση. Αυτό συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες αλλά το έχουμε συνηθίσει. Θα σας πω τι συμβαίνει με εμένα. Για εμένα η πίεση είναι φιλενάδα μου. Γεννήθηκα σε μία ταπεινή γειτονιά της Ουρουγουάης και η πίεσή μου από παιδί ήταν πώς θα βγω από την οικογένειά μου, ώστε να τη βοηθήσω. Εχω πίεση από τότε που ήμουν μικρό παιδάκι. Η πίεση δεν ήταν εχθρός μου αλλά φίλη μου και με βοήθησε να γίνω καλύτερος. Και αυτό θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να έχουμε ηρεμία για να προχωρήσουμε μπροστά. Είμαι εδώ για να προχωρήσω ένα πρότζεκτ. Δεν ξεκινούν και τελειώνουν σε τρεις μήνες τα πρότζεκτ. Πρέπει να δουλέψουμε, να λύσουμε τα προβλήματα και να υλοποιήσουμε το πρότζεκτ. Θα είμαι πάντα απαιτητικός με τους παίκτες και θα τους δίνω την εμπιστοσύνη που χρειάζονται» είπε ο Αλόνσο στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του σημερινού αγώνα με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα (22:00) στη Βοσνία για την πρώτη αγωνιστική της League Phase του Conference League.

Ο Αλόνσο ρωτήθηκε για το πότε θα δούμε τον Παναθηναϊκό που ο ίδιος ονειρεύεται, αναφέρθηκε και πάλι στο πρότζεκτ και ότι γνωρίζει τον δρόμο.

«Εχουμε έναν συγκεκριμένο δρόμο. Γνωρίζουμε τον δρόμο. Αναμφισβήτητα με έφεραν εδώ για τίτλους και βρίσκομαι εδώ. Οι τίτλοι κερδίζονται τον Μάιο και τον Ιούνιο. Οχι τώρα ή τον Δεκέμβριο. Για αυτό θα δουλέψουμε πολύ σκληρά γνωρίζοντας όλα τα εμπόδια που έχουμε στον δρόμο μας. Εγώ θα αναλάβω την ευθύνη για τα προηγούμενα δεκαπέντε χρόνια γιατί αποτελώ κομμάτι του συλλόγου. Ολοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε. Πρέπει να είμαστε καλή ομάδα πάντοτε. Οταν όμως ξέρουμε τον δρόμο, σίγουρα τα πράγματα θα είναι ευκολότερα».

Στον Αλόνσο έγινε ερώτηση και για τον Γιώργο Βαγιαννίδη, με την απάντησή του να δείχνει αυτό που αναφέραμε χθες στα «ΝΕΑ» πως πρόκειται για ξεκάθαρη απόφαση της διοίκησης να μην παίζει ο παίκτης. «Την απάντηση πρέπει να τη δώσει ο σύλλογος και όχι εγώ», ανέφερε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.