Η Ρωσία κατέλαβε την πόλη Βούχλενταρ ύστερα από δύο χρόνια ουκρανικής αντίστασης

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν αυτή τη στιγμή το 98,5% της περιφέρειας Λουχάνσκ και το 60% της περιφέρειας Ντονέτσκ

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Βούχλενταρ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ένα προπύργιο που αντιστάθηκε σε σφοδρές επιθέσεις από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή το 2022.

Η ανατολική στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας δήλωσε ότι έδωσε εντολή για απόσυρση από την πόλη προκειμένου τα ουκρανικά στρατεύματα να μην περικυκλωθούν από τον ρωσικό στρατό και «να διατηρήσουν προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν ανέφερε τη Βούχλενταρ στην ημερησία αναφορά του για τα πεδία των μαχών. Ωστόσο, ρωσικά κανάλια στο Telegram δημοσίευσαν βίντεο στα οποία φαίνονται στρατεύματα να κρατούν και να υψώνουν ρωσικές σημαίες σε κατεστραμμένα κτίρια.

Ο έλεγχος της Βούχλενταρ, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι του ανατολικού και του νότιου μετώπου, είναι σημαντικός διότι θα διευκολύνει την προέλαση της Ρωσίας ενώ προσπαθεί να διεισδύσει βαθύτερα πίσω από τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές.

Ρώσοι μπλόγκερ δήλωσαν ότι η Ρωσία μπορεί τώρα να προσπαθήσει να προχωρήσει προς τη Βέλικα Νοβοσίλκα, που απέχει περίπου 30 χλμ προς τα δυτικά.

Η Βούχλενταρ βρίσκεται επίσης κοντά στην σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Κριμαία με την περιοχή του Ντονμπάς.

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν αυτή τη στιγμή το 98,5% της περιφέρειας Λουχάνσκ και το 60% της περιφέρειας Ντονέτσκ.

Πηγή: CNN Greece