Η Super League: Επιστροφή με ντέρμπι «Δικεφάλων»

Η Stoiximan Super League βρέθηκε για λίγες μέρες σε «χειμερία νάρκη», καθώς υπάρχουν οι υποχρεώσεις της Εθνικής στο Nations League , ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει τεράστιο!

Το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου οι 14 ομάδες θα μπουν ξανά σε φουλ ρυθμούς, καθώς θα διεξαχθεί η 8η αγωνιστική. Η αυλαία θα ανοίξει στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) στο «Πανθεσσαλικό», εκεί όπου ο ουραγός Πανσερραϊκός θα αντιμετωπίσει τον Βόλο, που προέρχεται από την σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο, ο οποίος στις 20:00 θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό.

Το πρώτο πιάτο θα ολοκληρωθεί μισή ώρα αργότερα στη Φθιώτιδα, με τη Λαμία να υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος θα έχει στον πάγκο του τον Σάββα Παντελίδη, ο οποίος αντικατέστησε τον Κλοντ Μακελελέ στην τεχνική ηγεσία των Αρκάδων.

Η δεύτερη ημέρα (20/10) του προγράμματος ανοίγει στο Φάληρο, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό, με τις αποδόσεις να θεωρούν πως το σύνολο του Μεντιλίμπαρ θα έχει εύκολο έργο, αφού προσφέρεται η επικράτησή του στο 1.27.

Σημαντικό ματς γίνεται δύο ώρες αργότερα στο Ηράκλειο, εκεί όπου ο ΟΦΗ, ο οποίος θα έχει τον Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο του λόγω της παραίτησης του Τραϊανού Δέλλα για οικογενειακούς λόγους, μονομαχεί με τον Παναθηναϊκό.

Το τριφύλλι εκτός του ότι πήγε στη διακοπή των Εθνικών ομάδων στο -7 από την κορυφή, έχει να αντιμετωπίσει και τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος βρέθηκε το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου νεκρός στο σπίτι του, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο.

Στις 20:00 ο Άρης, που έρχεται από τρεις σερί νίκες, φιλοξενεί την Καλλιθέα, η οποία δεν έχει πανηγυρίσει τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, με το σύνολο του Άκη Μάντζιου να είναι σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες να είναι το φαβορί για τη νίκη.

Τέλος, μισή ώρα αργότερα (20:30) στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της αγωνιστικής, με το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου να ψάχνει θετικό αποτέλεσμα, ώστε να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, εκεί που θα βρεθεί σε περίπτωση νίκης η «Ένωση».

Η απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ είναι πολύ νωπή και η συγκίνηση για τον αδόκητο χαμό του παραμένει, με τις εκδηλώσεις και τα αφιερώματα στη μνήμη του να συνεχίζονται.

Από αυτό το πλαίσιο δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, της οποίας ο διεθνής αμυντικός ήταν μέλος ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Η Super League ανακοίνωσε ότι σε όλες τις συναντήσεις της 8ης αγωνιστικής (19-20 Οκτωβρίου) θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα γήπεδα, στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

«Σε όλους τους αγώνες της 8ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, πριν την έναρξη του κάθε αγώνα, στη μνήμη του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της Εθνικής Ελλάδας, Τζορτζ Μπάλντοκ» αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

«Ο Παναθηναϊκός θα τιμήσει το συμβόλαιο του Μπάλντοκ και θα διοργανώσει αγώνα προς τιμή του», σύμφωνα με τη «The Mirror»

«Ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό να τιμήσει πλήρως το συμβόλαιο του Τζορτζ Μπάλντοκ καθώς ετοιμάζεται να στηρίξει την οικογένειά του που πενθεί μετά τον τραγικό θάνατό του».

Αυτό αναφέρει η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail» προσθέτοντας ότι «επίσης θέλει να διοργανώσει έναν αγώνα το επόμενο έτος με τις οικονομικές ανταμοιβές να δοθούν στην οικογένειά του, τη σύντροφό του και τον ενός έτους γιο του».

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ, 31 ετών, βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (9/10) νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα.

Το τελευταίο παιχνίδι του Μπάλντοκ για τον Παναθηναϊκό ήταν στις 6 Οκτωβρίου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό , η κηδεία του έχει προγραμματιστεί προς τα τέλη της εβδομάδας στην Αγγλία.

The post Η Super League: Επιστροφή με ντέρμπι «Δικεφάλων» appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.