Θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζήτησαν Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς και ΔΣ Αρχής Λιμένων

Ενημέρωσαν το Δήμο Πόλης Χρυσοχούς για την πορεία υλοποίησης του έργου της επέκτασης του λιμανιού του Λατσιού – Ανέβηκε το κόστος του έργου

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ της Αρχής Λιμένων και του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς και ζητήματα που αφορούν τον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού του Λατσιού συζητήθηκαν σε συνάντηση του ημάρχου Πόλεως Χρυσοχούς, Γιώτη Παπαχριστοφή με τον Προέδρο και τα μέλη του ΔΣ της Αρχής Λιμένων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Παπαχριστοφή αναφέρει σε ανακοίνωση πως ειδικότερα οι εκπρόσωποι της Αρχής Λιμένων ενημέρωσαν το Δήμο Πόλης Χρυσοχούς για την πορεία υλοποίησης του έργου της επέκτασης του λιμανιού του Λατσιού. Ο αρχικός προϋπολογισμός προέβλεπε κόστος 45 εκατομμυρίων ευρώ, όμως λόγω της ανάγκης που προέκυψε για μεταφορά των πρώτων υλών από το λατομείο Μιτσερού, το κόστος ανέβηκε στα 65 εκατομμύρια ευρώ.

Σε επαφές με το αρμόδιο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης ζητήθηκε, προσθέτει ο κ. Παπαχριστοφή, η επίσπευση της διαδικασίας ανοίγματος του λατομείου στην Ανδρολύκου, ώστε να αποφευχθεί το υψηλό κόστος των μεταφορικών από το Μιτσερό.

Όπως αναφέρει, στο μεταξύ, οι μελετητές της Αρχής Λιμένων έλαβαν οδηγίες όπως εντός ενός μηνός ολοκληρώσουν τον επανασχεδιασμό του λιμανιού, με προσπάθεια περιορισμού του κόστους στον αρχικό προϋπολογισμό των 45 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς, οι εκπρόσωποι της Αρχής Λιμένων διαβεβαιώσαν για τη βούλησή τους για υλοποίηση του έργου, το οποίο έχει ενταχθεί στους προϋπολογισμούς της Αρχής Λιμένων.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, ο Γενικός Διευθυντής της Αρχής Λιμένων και ομάδα υπηρεσιακών από τον Δήμο Πόλεως και την Αρχή Λιμένων.

Πηγή: ΚΥΠΕ