Θετικό ανεπίσημο ντεμπούτο με γκολ για Γιαζιτσί

Αν και στο ποδόσφαιρο ισχύει εκείνο το αξίωμα πως «η καλή ημέρα από το… πρωί φαίνεται», τότε ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να χαμογελά στην αναμονή της εναρμόνισης του Γιουσούφ Γιαζιτσί. Πέντε λεπτά χρειάστηκε ο Τούρκος για το πρώτο του (έστω ανεπίσημο) γκολ με τα ερυθρόλευκα. Και με την παρουσία του στην 1-0 φιλική νίκη επί του Ατρομήτου δικαίωσε εκείνους που λένε πως δεν είναι τελικά και τόσο μακριά η προσθήκη του στο rotation του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ξεκίνησε σαν σέντερ φορ – εξού και το γκολ από την ασίστ του Κρίστοφερ Βέλντε –, συνέχισε σαν «10άρι» δίνοντας το «9» στον ταλαντούχο –αλλά και εκείνον υπηρεσιακό φορ – Νίκο Λώλη. Και στα 65′ που αγωνίστηκε έδωσε την εντύπωση πως όντως σε ένα δεκαήμερο, στο ματς με τον Λεβαδειακό (20/10), θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μια θέση στην 20άδα του Ολυμπιακού.

Την ίδια στιγμή και για πρώτη φορά στην εποχή του βάσκου προπονητή στο λιμάνι, δόθηκε χρόνος συμμετοχής – έστω σε φιλικό παιχνίδι – στον Θανάση Ανδρούτσο: ο 27χρονος «πολυθεσίτης» μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε μια θέση όπου οι Πειραιώτες ίσως ψάχνουν μια επιλογή παραπάνω. Αυτή του αριστερού μπακ όπου στο rotation πέραν του Φρανσίσκο Ορτέγκα υπάρχει μόνο ο Απόστολος Αποστολόπουλος. Συνολικά στο χθεσινό τεστ έπαιξαν 15 ποδοσφαιριστές: δεν έπαιξαν πέρα από τους (14) διεθνείς, οι Γουίλιαν, Ζέλσον Μαρτίνς και Τσικίνιο που έχουν μικροτραυματισμούς και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πορτιέρο τον Αναγνωστόπουλο και στο δεύτερο μισό έδωσε τα γάντια του στον νεαρό Μπότη. Στην ευθεία της άμυνας ήταν οι Κοστίνια και Ανδρούτσος ως μπακ με τον Μπιανκόν και τον νεαρό Τανούλη στη μεσαία γραμμή. Γκαρσία και Ολιβέιρα ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή με wingers τους Παπακανέλλο και Βέλντε, ενώ ήδη αναφέραμε την εναλλαγή του Λώλη με τον Γιαζιτσί. Για είκοσι πέντε λεπτά ήρθαν από τον πάγκο οι Ορτέγκα, Ροντινέι (αντικαθιστώντας τους δύο μπακ) και ο Εσε – αντί του Γιαζιτσί. Μετά τη σημερινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για το απόγευμα της Τρίτης.

Στο χθεσινό – κεκλεισμένων των θυρών – φιλικό κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.