Θρύλος – μαγεία και στην Σουηδία, 1-0 τη Μάλμε ο Ολυμπιακός

Σπουδαίο διπλό στη Σουηδία για τον Ολυμπιακό! Μετά την τριάρα επί της Μπράγκα, ο Θρύλος του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έπαιξε σαν Κυπελλούχος Ευρώπης και απέναντι στη Μάλμε, την οποία νίκησε με 1-0 χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ του Ελ Κααμπί και έφτασε στους έξι βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές στη League Phase του Europa League.

Πολύ καλή εμφάνιση από τους Πειραιώτες στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Πολύ καλό ματς από τον Ζέλσον που συμμετείχε στη φάση του γκολ, ενώ είχε ευκαιρίες να σκοράρει και ο ίδιος.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε ο Ελ Κααμπί στο 30′ όταν από απίθανη ενέργεια του Ζέλσον που πέρασε δύο παίκτες πάνω στη γραμμή, πήρε την ασίστ από τον Πορτογάλο και με άψογο τελείωμα έγραψε το 1-0.

Ο Μαροκινός είχε ακόμη δύο πολύ σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ στο ματς καθώς στο 68′ νικήθηκε από τον Νταλίν σε τετ α τετ μετά από κλέψιμο και πάσα του Ροντινέι, ενώ στο 83′ αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Πολύ μεγάλο ματς από τον Ζέλσον που ήταν μέσα στις περισσότερες καλές στιγμές του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν κινδύνεψε ποτέ σοβαρά από τους γηπεδούχους.

Μάλιστα ο Ζέλσον θα μπορούσε να έχει βρει και ο ίδιος δίχτυα αν στο 10′ η μπάλα του έκανε τη χάρη και δεν χτυπούσε στο δοκάρι μετά από τρομερό μακρινό σουτ.

Υπήρξαν ωστόσο και δύο αρνητικά στο ματς για τους «ερυθρόλευκους» που στο 11′ έχασαν με τραυματισμό τον Ορτέγκα και στο 78′ έχασαν με πρόβλημα και τον Πιρόλα που είχε αντικαταστήσει τον Αργεντινό.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:

Ο Ελ Κααμπί έβαλε το γκολ, αλλά ο Ζέλσον – ειδικά στο πρώτο ημίχρονο – έκανε μεγάλο ματς και δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην άμυνα της Μάλμε. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει και ο ίδιος στη φάση του 15’ όπου η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν είχε τα ίδια επίπεδα απόδοσης για ένα μεγάλο διάστημα, ωστόσο κινδύνεψε ελάχιστα και πήρε σχετικά εύκολα ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Στο τέλος θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλα γκολ.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ:

Ο Λάρσεν είχε πολλά προβλήματα με τον Ζέλσον τον οποίο σε πολλές περιπτώσεις… δεν είδε καν. Υπέφερε αρκετές φορές και ήταν από τους παίκτες που υστέρησαν σημαντικά.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:

Εύκολο ματς για τον Σιμόνε Σότζα που δεν είχε προβλήματα. Δεν υπήρξε η πολύ δύσκολη φάση ενώ και στο πειθαρχικό κομμάτι τα πήγε καλά. Το πέναλτι στον Ελ Κααμπί ήταν ξεκάθαρο και το έδωσε αμέσως.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ:

Δεν χρειάστηκε το VAR σε αυτό το παιχνίδι, αφού και η φάση του πέναλτι ήταν εύκολη για τον διαιτητή.

ΣΚΟΡΕΡ: Ελ Κααμπί (30’)

Μάλμε: Ντάλιν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουζανέλο, Γιόνσεν (70′ Ρόσεγκρεν), Πένια, Αλί (70′ Ολιβερ Μπεργκ), Λουκιλί (60′ Κρίστιανσεν), Μπολίν και Μποτχάιμ (81′ Ρίεκς).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγα (11′ λ.τρ. Πιρόλα, 78′ λ.τρ. Γκαρθία), Έσε, Μουζακίτης (78′ Κωστούλας), Τσικίνιο, Ροντινέι, Ζέλσον (85′ Στάμενιτς) και Ελ Καμπί (85′ Μασούρας).

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ:

Ολυμπιακός – Ρέιντζερς (7/11)

Μπεσίκτας – Μάλμε (6/11)