Ιδανικός αυτόχειρας

Ο ΠΑΟΚ αν και έπαιζε για ένα ημίχρονο (35 λεπτά συν το 10λεπτο των καθυστερήσεων) με αριθμητικό πλεονέκτημα δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό χάνοντας από τη Στεάουα 1-0 στην Τούμπα!

Το εύκολο γκολ έλειψε στους γηπεδούχους που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες (μεταξύ των οποίων και 2 δοκάρια) και το πλήρωσαν ακριβά για δεύτερο συνεχόμενο ματς.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο θύμιζε πολύ εκείνο με τον Αρη, όπου οι γηπεδούχοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και στην πρώτη αντεπίθεση των Ρουμάνων στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε το γκολ για να «παγώσει» προσωρινά την Τούμπα. Αφού ο κόσμος του ΠΑΟΚ από το πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους ήταν και πάλι στις επάλξεις.

Μόλις στο 9′ η κεφαλιά του Ράχμαν Μπάμπα αποκρούστηκε δύσκολα εξ επαφής από τον Στέφαν Ταρνοβάνου ενώ πολύ μεγαλύτερη ήταν η απόκρουση του ρουμάνου τερματοφύλακα στο σούτ του Τάισον στο 39′. Νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Ντεσπόντοφ (28′) στην εξωτερική πλευρά από πλάγια θέση. Και επίσης υπήρχε και η κεφαλιά στο 42′ του Καμαρά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της Στεάουα. Η οποία κόντρα στη ροή του παιχνιδιού βρήκε και γκολ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου με τον Μπιρλιγκέα που πλάσαρε εξ επαφής τον Κοτάρσκι μετά την εξαιρετική μεταβίβαση του Ολάρου.

Ο τελευταίος όμως, που αποτελεί και έναν εκ των κορυφαίων παικτών των Ρουμάνων, έκανε το μοιραίο λάθος στο 55′ και άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες του αγώνα. Θεωρώντας ότι ο διαιτητής θα του δώσει υπέρ του φάουλ από μαρκάρισμα του Κεντζιόρα, πέφτοντας αγκάλιασε την μπάλα αλλά είχε ήδη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε με δεύτερη.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ στρίμωξε την αντίπαλό του ακόμα περισσότερο αλλά ο Ταρνοβάνου έκανε την απόκρουση όχι απλά του αγώνα, αλλά της αγωνιστικής σταματώντας στην αριστερή του γωνία την κεφαλιά του Οζντόεφ (60′) και με την μπάλα μάλιστα να έχει κοντράρει κιόλας!

Ντεσπόντοφ και Κωνσταντέλιας αστόχησαν από καλή θέση και ο Λουτσέσκου έκανε φουλ επιθετικό το σχήμα με τριπλή αλλαγή στο 70′ με την ομάδα του να φτάνει στο 85′ τις 20 τελικές (οι πέντε στην εστία) χωρίς να έχει ακόμα καταφέρει να σκοράρει. Και στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων το (δεξί αυτή τη φορά) δοκάρι του Ταρνοβάνου σταμάτησε την προσπάθεια με την πλάτη του Μιχαηλίδη.

Και έτσι ο ΠΑΟΚ πληγώθηκε από την ομάδα του πρώην παίκτη του (2005-2008) του Κύπριου Χαραλάμπους, του προπονητή των φιλοξενουμένων.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε (70′ Ζίβκοβιτς), Καμαρά (70′ Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (73′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (83′ Σορετίρε), Τάισον, Τσάλοφ (70′ Τισουντάλι).

Στεάουα (Ηλίας Χαραλάμπους): Ταρνοβάνου, Ραντούνοβιτς, Ποπέσκου Μ., Ντάγουα, Κρέτσου, Λιξάντρου (45+6′ Εντζουμά), Τσουτ, Ολάρου, Τανάσε (65′ Ποπέσκου Ο.), Μπαλούτσα (46′ Μιτσουλέσκου), Μπιρλιγκέα (79′  Αλχασάν).