Ισοπαλία για Γιουβέντους, γκρίνια για τη διακοπή

Το πρώτο της γκολ στη φετινή Serie A ύστερα από 627 αγωνιστικά λεπτά δέχτηκε η Γιουβέντους με πέναλτι του Μάριν, γεγονός που της κόστισε δύο βαθμούς στην αναμέτρησή της με την Κάλιαρι (1-1).

Στα τελευταία λεπτά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στους φιλοξενούμενους ενώ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κονσεϊσάο, αφήνοντας πικρή γεύση στον προπονητή της Γιούβε Τιάγκο Μότα ο οποίος είπε πως υπό τις παρούσες συνθήκες ήταν δύσκολο η Γιουβέντους να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Το πρώτο του χατ τρικ στη Serie A πέτυχε ο Μάρκους Τουράμ οδηγώντας την Ιντερ σε νίκη με 3-2 επί της Τορίνο. Ωστόσο ο Σιμόνε Ιντζάγκι είχε πολλά παράπονα από την αμυντική λειτουργία των Νερατζούρι απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε από το 20ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαριπάν.

«Είναι ξεκάθαρο, χρειαζόμαστε βελτίωση σε κάποιους τομείς, πληρώσαμε βαρύ τίμημα για κάθε μικρή απόσπαση προσοχής. Δουλεύουμε πολύ σκληρά σε λεπτομέρειες που χρειάζεται να περιοριστούν, οι παίκτες έχουν σπουδαία ψυχολογία αλλά λαμβάνοντας υπόψη με όσα κάναμε σήμερα το ματς δεν έπρεπε να τελειώσει 3-2», τόνισε  Ιντζάγκι.

Αντιδράσεις

Η επερχόμενη διακοπή για το διεθνές παράθυρο προβληματίζει πολλούς προπονητές, λόγω των πιθανοτήτων να τραυματιστούν οι παίκτες τους αλλά για την αλλαγή του αγωνιστικού ρυθμού των ομάδων τους.

Η Αταλάντα διέλυσε με 5-1 την Τζένοα τρεις ημέρες μετά την επιβλητική νίκη επί της Σαχτάρ (3-0) στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι γκρινιάζει για τη διακοπή του πρωταθλήματος «γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση αυτό το διάστημα».

Ιδιαίτερα ο Ματέο Ρετεγκί που με το χατ τρικ που πέτυχε ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ και έγινε μόλις ο τέταρτος Ιταλός μετά τους Μπαλοτέλι, Μπονατσόλι, Χούμπνερ και Μπάτζιο που σημειώνει επτά γκολ στις αντίστοιχες επτά πρώτες αγωνιστικές από τη σεζόν 1994/95.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ