Ιστορική κατρακύλα

Τη χειρότερη εκκίνηση στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ και τη χειρότερη από τη σεζόν 1989/90 πραγματοποιεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι έμειναν χθες στο 0-0 με την Αστον Βίλα συμπληρώνοντας πέντε αγώνες χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έμειναν στους οκτώ βαθμούς και τη 14η θέση στη βαθμολογία ύστερα από επτά αγωνιστικέ.

Το αργότερο αύριο θα κριθεί η τύχη του ολλανδού προπονητή στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. Στην προγραμματισμένη συνάντηση του αφεντικού της INEOS σερ Τζιμ Ράτκλιφ με τα στελέχη της ομάδας του θα τεθεί επί τάπητος το θέμα του Τεν Χαγκ και με δεδομένη τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω εθνικών ομάδων, όλα πλέον είναι πιθανά για το μέλλον του.

Αμετάβλητοι έμειναν οι κάτοχοι στις θέσεις του πόντιουμ της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Λίβερπουλ έκανε τη βρώμικη δουλειά στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας (1-0) με γκολ του Ζότα στην 100η συμμετοχή του, η Σίτι έκανε την ανατροπή με τη Φούλαμ (3-2) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ματέο Κόβασιτς που πέτυχε δύο γκολ, ενώ με ανατροπή έφτασε στη νίκη και η Αρσεναλ με 3-1 επί της Σαουθάμπτον που συμπλήρωσε 20 αγώνες χωρίς τρίποντο.

Η Λίβερπουλ πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της με νέο προπονητή – εννέα νίκες σε δέκα αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις – ωστόσο η επικράτηση επί της Κρίσταλ Πάλας σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Αλισον που θα απουσιάσει αρκετές εβδομάδες, και του ΜακΑλιστερ.

Λόγω της απουσίας του Κέλεχερ λόγω ίωσης, τον Αλισον αντικατέστησε ο Πολωνός Βίτεσλαβ Γιάρος, 23 ετών, ο οποίος βρίσκεται στη Λίβερπουλ από τα 16 του χρόνια και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα.

Μετά τη διακοπή για τους διεθνείς αγώνες ακολουθεί για τη Λίβερπουλ ένα σερί δύσκολων αγώνων με την Τσέλσι, την Αρσεναλ, τη Μάντσεστερ Σίτι, την Αστον Βίλα, τη Λεβερκούζεν και τη Ρεάλ.

Από κοντά Σίτι και Αρσεναλ

Σίτι και Αρσεναλ ακολουθούν με έναν βαθμό διαφορά, με τους Πολίτες να δυσκολεύονται απέναντι στη μαχητική Φούλαμ. Ευτυχώς γι’ αυτούς ο Κόβασιτς καλύπτει πολύ καλά τα παπούτσια του Ρόδρι, σημειώνοντας δύο γκολ σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα.

«Παίζουμε κάθε τρεις ημέρες και ένα παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστούμε στο πρόγραμμα, ενώ θα πρέπει να είμαστε πάντα στα καλύτερά μας», δήλωσε ο Κόβασιτς στο BBC. Να σημειωθεί πως η Σίτι συμπλήρωσε 50 εντός έδρας αγώνες χωρίς ήττα.

Από τις στιγμές που «έγραψαν» ήταν η προσέγγιση του Πεπ Γκουαρντιόλα στον επιθετικό της Φούλαμ Αντάμα Τραορέ στον οποίον έκανε μαθήματα για το πώς να τελειώνει τις φάσεις μετά τις μεγάλες ευκαιρίες που έχασε εναντίον της Σίτι!

Δύο ασίστ και ένα γκολ του Σάκα κράτησαν την Αρσεναλ όρθια απέναντι στη Σαουθάμπτον (3-1). Οι Κανονιέρηδες έγιναν η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που έφτασαν τις 400 εντός έδρας νίκες (428 έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ενώ ο Σάκα έφτασε τις 41 ασίστ, όσες έχει και ένας από τους σπουδαίους του παρελθόντος, Ρομπέρ Πιρές.

Φυσικά ο Μικέλ Αρτέτα τον αποθέωσε, είπε για τον Χάβερτς που σκόραρε για έβδομο σερί εντός έδρας παιχνίδι πως χρειάζεται αγάπη για να αποδίδει, ενώ δεν παρέλειψε να εμψυχώσει και τον πρώην τερματοφύλακα της ομάδας του, Ααρον Ράμσντεϊλ που πλέον παίζει για τους Αγιους.

Σπουδαίο «Χ» για Φόρεστ

Νότιγχαμ Φόρεστ από ατσάλι, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, την Τσέλσι, σε ένα ματς γεμάτο ένταση. Οι Κόκκινοι έμειναν όρθιοι ακόμα και όταν έμειναν με δέκα παίκτες από το 78ο λεπτό λόγω αποβολής του Γουόρντ-Πράους. Από τους πρωταγωνιστές ο τερματοφύλακας της Φόρεστ Ματς Σελς που έπιανε τα άπιαστα.

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο εξέφρασε το φιλοσοφικό ερώτημα «γιατί η Νότιγχαμ δεν μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο γήπεδό της και εκτός έδρας παίζει καλύτερα», κάτι που πρέπει να απαντήσει ο ίδιος.