Κάθειρξη 32 ετών η ποινή του Greg Lynn για τον θάνατο της Carol Clay

Ποινή κάθειρξης 32 ετών επιβλήθηκε στον Greg Lynn, για τη δολοφονία της κατασκηνώτριας Carol Clay, στο High Country της Βικτώριας, πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο 58χρονος, πρώην πιλότος της Jetstar, πυροβόλησε στο κεφάλι την 73χρονη, κατά τη διάρκεια ενός καυγά που στοίχισε επίσης τη ζωή στον φίλο της, Russell Hill, 74 ετών.

Στη συνέχεια έκρυψε τα δύο πτώματα σε απομακρυσμένη θαμνώδη περιοχή και τα έβαλε φωτιά.

Άφησε ελάχιστα στοιχεία πίσω του, με τις Αρχές να εντοπίζουν τελικά τις σορούς μόνο αφού ο ίδιος οδήγησε του αστυνομικούς εκεί που τα είχε θάψει.

Ο Lynn θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 24 χρόνια πίσω από τα κάγκελα προτού μπορέσει να ζητήσει να αποφυλακιστεί υπό όρους.

Βρίσκεται υπό κράτηση από τα τέλη του 2021.

Νωρίτερα φέτος, οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο για τη δολοφονία της Carol Clay, αλλά τον αθώωσαν για τον θάνατο του Russell Hill, στην κοιλάδα Wonnangatta, στις 20 Μαρτίου 2020.

Όπως επισήμανε ο ABC, κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων πριν από την ανακοίνωση της ποινής, οι οποίες διήρκεσαν 90 λεπτά, ο δικαστής Michael Croucher, του Victorian Supreme Court, συγκινήθηκε μέχρι δακρύων.

Ανέφερε ότι η 73χρονη είχε ένα «βίαιο, βάναυσο, φρικτό θάνατο».

Είπε όμως επίσης ότι υπήρχαν στοιχεία της υπόθεσης που παρέμεναν ασαφή, όπως το τι ακριβώς εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του θανάσιμου καυγά στο Bucks Camp, αν ο Lynn είχε κίνητρο και η σειρά με την οποία πέθαναν οι κατασκηνωτές.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Clay σκοτώθηκε ακαριαία όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι με την καραμπίνα του Lynn», δήλωσε ο δικαστής.

«Είναι σοβαρό έγκλημα να ‘σβήνεις’ βίαια τη ζωή κάποιου άλλου».

Ο Lynn υποστηρίζει την αθωότητά του και οι δικηγόροι του έχουν πει ότι θα προσβάλουν την ετυμηγορία στο Εφετείο.

Ο δικαστής διάβασε μια πρόσφατη απολογητική επιστολή που έγραψε ο καταδικασμένος ως δολοφόνος.

«Είμαι απογοητευμένος και μπερδεμένος από την ετυμηγορία των ενόρκων, καθώς δεν έχω σκοτώσει κανέναν και θα ασκήσω έφεση με σεβασμό στην απόφασή τους», έγραψε ο Lynn.

«Ωστόσο, αποδέχομαι ότι η απόφασή μου να φύγω από τον τόπο του εγκλήματος και να προσπαθήσω να εξαφανιστώ, καθώς και όλες οι σχετικές ενέργειές μου, ήταν εγωιστικές και άκρως ανάλγητες, προκαλώντας στην οικογένεια και τους φίλους τόσο της Carol Clay όσο και του Russell Hill μεγάλη θλίψη και άγχος επί 20 ολόκληρους μήνες.

«Δε ζητώ συγχώρεση. Απλώς ζητώ συγγνώμη για όσα έκανα…».

The post Κάθειρξη 32 ετών η ποινή του Greg Lynn για τον θάνατο της Carol Clay appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.