Κασσελάκης: «Σε αντιδημοκρατικές πρακτικές, απαντάμε με περισσότερη δημοκρατία»

Έκκληση για ενδυνάμωση της δημοκρατίας εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης από την Δράμα, σε συνάντηση με στελέχη και μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι σε «αντιδημοκρατικές πρακτικές, εμείς απαντάμε με περισσότερη δημοκρατία, με περισσότερη συμμετοχή», και τόνισε πως πρέπει «να θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους για την ιστορία αυτού του κόμματος».

«Άρα, πρέπει να παροτρύνουμε τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκλογές των συνέδρων, όχι για τον αποκλεισμό μου από τη διαδικασία – που είναι παρανοϊκό να μην επιτρέπεται στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να κριθεί πάλι στην κάλπη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Για να προσθέσει: «Είναι αυτό που λέω ‘γιατί δεν με αφήνετε να χάσω’; Γιατί ξέρουν πολύ καλά πως η κοινωνία γνωρίζει τι έχει γίνει. Εμείς είμαστε δημοκράτες και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για τη δημοκρατία μέσα στο κόμμα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Δράμα – Διακρίνονται η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Ευάγγελος Αποστολάκης

«Για μένα δεν είστε κομπάρσοι, εγώ υπηρετώ εσάς»

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι ακόμη δεν υπάρχει ενημέρωση για τον χώρο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Δεν ξέρουμε καν αν την τελευταία στιγμή θα σας πουν ότι εσείς δεν θα έρθετε, αλλά θα μπείτε ψηφιακά. Θα είστε σύνεδροι δύο ταχυτήτων;».

«Να κοιτάξουν τους συσχετισμούς μήπως το αναβάλουν. Για μένα δεν είστε κομπάρσοι. Είστε ισότιμα μέλη και είστε πάνω από εμάς. Εγώ υπηρετώ εσάς και αυτό στην πράξη σημαίνει ότι εσείς θα αποφασίσετε στην επόμενη εκλογική διαδικασία που θα γίνει στη χώρα μας το δικό σας ψηφοδέλτιο», ανέφερε επίσης.

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα για σημαντική μερίδα του πληθυσμού.

«Πώς μπορεί κάποιος με μισθό 900 ευρώ να μεγαλώσει δύο παιδιά;», διερωτήθηκε, για να απαντήσει: «Δε γίνεται πλέον, ειδικά όταν έχει διαλυθεί η δημόσια υγεία, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου για ιδιωτική υγεία. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία είναι στο χέρι μας να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά πρέπει να εμπνεύσουμε πάνω απ’ όλα ότι είμαστε ένα κόμμα το οποίο αφουγκράζεται την κοινωνία», επισήμανε.

Μετά την Δράμα, η επόμενη στάση ήταν στην Καβάλα, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες.