Καταγγελία στη CT: Περιμένουν από πέρσι απαντήσεις για το θάνατο ηλικιωμένου στο ΓΝ Λεμεσού

Οικογένεια ηλικιωμένου αναμένει πάνω από ένα χρόνο απαντήσεις για τις συνθήκες νοσηλείας του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού – Όσα καταγγέλλει η οικογένεια του αποθανόντα – Απαράδεκτοι χειρισμοί, λέει το παρατηρητήριο τρίτης ηλικίας – Δείτε την επιστολή της οικογένειας που ζητεί απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Της Μικαέλας Κουλλέ

Τον Γολγοθά οικογένειας από τη Λεμεσό η οποία αναζητεί ακόμη απαντήσεις για τις συνθήκες νοσηλείας και το θάνατο ηλικιωμένου στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, φέρνει στο φως η Cyprus Times. 

Η οικογένεια του ηλικιωμένου που εισήχθη τον Μάρτιο του 2023 στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και τελικά απεβίωσε μετά από ένα μήνα, ακόμη δεν έλαβε, όπως καταγγέλλει απαντήσεις, για τα όσα διαδραματίστηκαν εντός του Νοσοκομείου κατά την περίοδο νοσηλείας του ασθενούς.

Σύμφωνα με την οικογένεια, η μόνη απάντηση που δόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ήταν τον Ιανουάριο του 2024, ότι θα διερευνηθεί το περιστατικό. Ωστόσο, χωρίς να δίνονται ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τους βασανίζουν μέχρι και σήμερα.

Η καταγγελία αναφέρει πως ο ηλικιωμένος Α.Ι. εισήχθη στο Νοσηλευτήριο με οίδημα στα πόδια, ωστόσο κατά τη περίοδο νοσηλείας του, αυτός διαγνώστηκε με σταφυλόκοκκο, στη συνέχεια κόλλησε covid, ενώ έφερε και μώλωπες στο σώμα του. Για τις σοβαρές καταγγελίες της οικογένειας, δε δόθηκαν ποτέ απαντήσεις και οι αρμόδιοι έμειναν στην υπόσχεση για διερεύνηση του περιστατικού, όπως αναφέρουν.

Στόχος τους, όπως ανέφεραν στη Cyprus Times, είναι όχι μόνο να γνωρίζουν τι τελικώς συνέβη στο οικείο τους πρόσωπο, αλλά και να προλάβουν παρόμοια περιστατικά και φαινόμενα ενδεχόμενης αδιαφορίας και κακής μεταχείρισης ηλικιωμένων στα Νοσηλευτήρια.

H επιστολή της οικογένειας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες: 

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Δήμος Αντωνίου, υπέδειξε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι εις γνώση τους, καθώς η οικογένεια τους ενημέρωσε από πέρσι για το τι συνέβη. Ωστόσο, όπως είπε ο κ.Αντωνίου, δεν έγιναν οι σωστές διαδικασίες διερεύνησης στην προκειμένη περίπτωση αν και το παρατηρητήριο ζήτησε πολλάκις απαντήσεις.

«Είμαστε απογοητευμένοι για τα τόσο σοβαρά περιστατικά που έχουν τελικά επιφέρει το θάνατο ασθενούς. Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και δεν είναι στα πλαίσια της χρήστης διοίκησης. Απαράδεκτο το γεγονός ότι ζητούν απαντήσεις για το θάνατο το ενός οικείου προσώπου οι συγγενείς τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να λάβουν οι άνθρωποι απαντήσεις» υπέδειξε.