Καταδίκη της Κύπρου από το ΕΔΑΔ για υπόθεση οικογενειακής αποξένωσης – Πήρε τα παιδιά για το Σ/Κ και δεν τα επέστρεψε ποτέ

Τα όσα ακούστηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Πατέρας στέρησε την επικοινωνία των παιδιών από τη Μητέρα για έξι χρόνια

Νέα καταδίκη της Κυπριακής Δημοκρατίας από το ΕΔΑΔ, αυτή τη φορά για υπόθεση οικογενειακής αποξένωσης και συγκεκριμένα για ευθύνες του Γραφείου Ευημερίας, της Αστυνομίας και του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών, μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, μητέρα δύο παιδιών κατήγγειλε ότι ο πατέρας τους, τα πήρε για ένα Σαββατοκύριακο και δεν τα επέστρεψε ποτέ.

Ο πατέρας, ο οποίος καταδικάστηκε δύο φορές με ποινή φυλάκισης, στέρησε από την μητέρα το δικαίωμα της επικοινωνίας για 6 χρόνια. Στη σύσκεψη της εν λόγω επιτροπής σήμερα, απουσίαζαν η Υφυπουργός Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου, ενώ την Διευθύντρια του Γραφείου Ευημερίας Μαρία Κυρατζή, εκπροσώπησαν δύο λειτουργοί. 

Παρούσα στην επιτροπή ήταν και η Μητέρα των δύο παιδιών, η οποία ανέφερε ότι η καταδίκη του ΕΔΑΔ, είναι απάντηση προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ότι η υπόθεση είναι ιδιωτικής φύσης.

Η καταδικαστική απόφαση του ΕΔΑΔ, εκδόθηκε πριν από 13 ημέρες, σύμφωνα με τον Δικηγόρο της Μητέρας και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της. 

Δριμύ κατηγορώ προς την Νομική Υπηρεσία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, εξαπέλυσε και η Βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναφέροντας ότι ταυτίστηκαν με το κακοποιητικό περιβάλλον του πατέρα. Κατηγορώ την Αστυνομία.

“Η καταγεγραμμένη- από το ΕΔΑΔ – αδράνεια ένας κράτους και η αποτυχία του να προστατεύσει δυο παιδιά και μια μάνα προκαλεί ντροπή. Στο ερώτημα προς όλους τους αρμόδιους που ευθύνονται για αυτό το τραγικό αποτέλεσμα, τι θα κάνουν για να διορθωθεί η κατάσταση και να αποκατασταθεί η επικοινωνία των παιδιών με την μητέρα, κανείς δεν μπόρεσε να απαντήσει. Κανείς δεν επικοινώνησε ακόμα με την μητέρα, μετά την καταδικαστική απόφαση του ΕΔΑΔ. Η Κυπριακή Δημοκρατία υπερασπίστηκε μέχρι τέλους την ανάλγητη στάση της ενώπιον του ΕΔΑΔ παρά και τις εκκλήσεις του δικαστηρίου να υπάρξει ένας συμβιβασμός με την παραπονούμενη”, ανέφερε σε γραπτή της δήλωση.