Κοινή αστυνομική άσκηση διαπραγματευτών Βρετανικών Βάσεων και ΜΜΑΔ

Στόχος η δοκιμή πολλαπλών στοιχείων εντός των Ειδικών Δυνάμεων – Πολύ στενή συνεργασία με την Ομάδα Διαπραγματευτών της ΜΜΑΔ

Κοινή αστυνομική εβδομαδιαία άσκηση πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα ομάδα διαπραγματευτών της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων μαζί με τη Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, η ετήσια άσκηση υπό την ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία στοχεύει στη δοκιμή πολλαπλών στοιχείων εντός των Ειδικών Δυνάμεων, βρίσκει την Αστυνομία των Βάσεων να εμπλέκεται για έκτη συνεχή χρονιά.

Η εκπαίδευση κορυφώθηκε με μια άσκηση μεγάλης κλίμακας στις 9 Οκτωβρίου και σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας των Βάσεων Steven Jupp, η εμπλοκή των αστυνομικών του είναι κλειδί για την ενίσχυση της εργασιακής σχέσης μεταξύ των δύο δυνάμεων.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην ηγετική ομάδα της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη συνεχή υποστήριξη της όχι μόνο σε σχέση με αυτήν την εκπαίδευση για τη διαχείριση περιπτώσεων ομηρίας, αλλά και στο συνεχή, σημαντικό και στενό τρόπο που συνεργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι συλλογικά κρατάμε την Κύπρο ασφαλή», είπε ο κ. Jupp.

Μιλώντας μετά την άσκηση, η Ανώτερη Υπαστυνόμος, Μαρία Αταλιώτη, η οποία ηγήθηκε της ομάδας Διαπραγματευτών των Βρετανικών Βάσεων, ενίσχυσε τα λόγια του Αρχηγού, λέγοντας πως «είμαστε πολύ προνομιούχοι που λαμβάνουμε μέρος στην εκπαίδευση των Διαπραγματευτών Ομήρων της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πρόσθεσε πως τα τελευταία έξι χρόνια η ομάδα των Βρετανικών Βάσεων έχει δημιουργήσει μια πολύ στενή συνεργασία με την Ομάδα Διαπραγματευτών της ΜΜΑΔ και αυτή η κοινή εκπαίδευση είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της πολύ καλής συνεργασίας και εταιρικής σχέσης στον τομέα των διαπραγματεύσεων σχετικά με ομηρία, «για να κάνουμε την Κύπρο ασφαλέστερη για όλες τις κοινότητες και τους επισκέπτες μας».

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή έχουμε μια ομάδα πέντε ειδικευμένων διαπραγματευτών ομήρων που έχουν εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και η ομάδα της Αστυνομίας της Δημοκρατίας, η οποία ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια, έχει 37 διαπραγματευτές.

«Γίνονται επίσης συχνές ανταλλαγές επισκέψεων, οι οποίες δίνουν την ευκαιρία να δούμε τον εξοπλισμό και να μοιραστούμε ιδέες και απόψεις σχετικά με το πεδίο των διαπραγματεύσεων», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ