Κρίσιμη εβδομάδα

Με τις πληγές ανοιχτές από τις ήττες σε Μαδρίτη και Πόλη (και κυρίως με τον τρόπο που έγιναν, με τις άμυνές τους να μπάζουν πολλά νερά), Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν απόψε με ΑΕΚ και Καρδίτσα και ετοιμάζονται για νέες εκτός έδρας δοκιμασίες στην Ευρωλίγκα, με Φενέρμπαχτσε και Μπάγερν αντίστοιχα, αλλά και με το μεταξύ τους ντέρμπι την Κυριακή στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα. Χθες έπαιξαν οι μικροί των δύο ομάδων για το τουρνουά Rising Stars με τον Ολυμπιακό να επικρατεί του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι με 78-65.

Οι Πράσινοι υποδέχονται στο ΟΑΚΑ (20.15, ΕΡΤ3) την ΑΕΚ στο πάλαι ποτέ αθηναϊκό ντέρμπι με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να ετοιμάζεται για την πρώτη του επίσημη εμφάνιση φέτος, επιστρέφοντας δριμύτερος μετά τον τραυματισμό του στο χέρι. Αντίθετα αμφίβολος είναι ο Κώστας Σλούκας που είχε ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο.

Νωρίτερα στην Καρδίτσα (17.15, ΕΡΤ3) η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί τον Ολυμπιακό με τον οποίο αναμένεται να επανεμφανιστεί ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (μετά τον τραυματισμό του) ο οποίος πάντως συμπεριλήφθηκε στη λίστα των ξένων αντί του Φίλιπ Πετρούσεφ, που ήταν σχεδόν «άφαντος» στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές και αποτέλεσε το βούτυρο στο ψωμί του Σέιν Λάρκιν.

Δεδομένου ότι ο νεαρός Σέρβος θέλει να παίζει, αυτή η κίνηση του κόουτς Μπαρτζώκα στέλνει και ένα μήνυμα ότι τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση περιμένει περισσότερη αγωνιστική προσήλωση από τον παίκτη.

Εκτός του αγώνα με την Καρδίτσα θα μείνει και ο μοιραίος παίκτης του Ολυμπιακού στην Πόλη, με τα δύο καθοριστικά λάθη στο τελευταίο λεπτό (που επέτρεψαν στην Εφές να πάρει τη νίκη με 91-89) Εβάν Φουρνιέ. Ο γάλλος διεθνής ένιωσε ενοχλήσεις στον γλουτιαίο μυ και τέθηκε εκτός μάχης.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε χθες ο Κολοσσός Ρόδου στο Λαύριο με 82-74. Η ομάδα του Γιώργου Σιγάλα, που βρέθηκε να χάνει 43-29 στο ημίχρονο, έκανε ένα εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο πήρε με επιμέρους σκορ 32-15 και έτσι πήρε την πρώτη της νίκη στην GBL, καθώς στις δύο πρώτες αγωνιστικές είχε ηττηθεί στις λεπτομέρειες.

Με πρωταγωνιστές τους Γκάουντλοκ (17 π., με 7/11 δίποντα και 6 ασίστ), Ντανουσέβιτσους (11 π., 3/6 τρίποντα), Χατζηνικόλα (11 π.) και Μπιλλή (11 π.) οι Ροδίτες έκαναν τη μεγάλη ανατροπή.

Πρώτη νίκη και για τον Αρη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη με κορυφαίους τους Νόλεϊ (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ντε Τζούλιους (15 πόντοι, 6 ασίστ) και Τολιόπουλο (13 πόντοι και σκοράροντας ακόμα και τρίποντο από το κέντρο!) επικράτησε με 86-75 του Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη.