Μία νίκη για τον «Βούδα»

Ο Πανιώνιος απέσυρε (και) τη φανέλα του Μάκη Δενδρινού παραμονές της επετείου του θανάτου του (20/10/2015), ενώ επικράτησε του ΠΑΟΚ με 73-62 σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα έχοντας εξαιρετικό ξεκίνημα.

Ο προπονητής του, βέβαια, Αρης Λυκογιάννης συνέστησε ψυχραιμία: «Οσο κι αν η ιστορία του κλαμπ είναι μεγάλη, είμαστε καινούργιοι εδώ, στην Α1. Βήμα βήμα, με υπομονή, θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Οι Κυανέρυθροι, με πρώτο σκόρερ τον Ρίον Μπράουν με 15 πόντους, πήραν σπουδαία νίκη την ώρα που η φανέλα με το «4» του «Βούδα» του ελληνικού μπάσκετ ανέβηκε δίπλα σε αυτή με το ίδιο νούμερο του Φάνη Χριστοδούλου (ο οποίος έδωσε την τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του Μάκη Δενδρινού) αλλά και αυτή του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς με το «8».

Ο Βαγγέλης Ζούγρης έκανε πράγματα και θαύματα (24 π.) οδηγώντας το Περιστέρι σε μεγάλο «διπλό» 79-73 επί του Αμαρουσίου.

* Σε ντέρμπι από τα παλιά, που έκλεψε την παράσταση στην 4η αγωνιστική της Elite League, o Παπάγος επικράτησε της Νήαρ Ηστ με 86-85 στη δεύτερη παράταση! Στα άλλα παιχνίδια: Ελευθερούπολη – Πρωτέας Βούλας 74-70, Μεγαρίδα – Ηρακλής 89-79, Ερμής Σχηματαρίου – Κόροιβος Αμαλιάδας 65-89, ΧΑΝΘ – Ψυχικό 51-61, Μύκονος – Δόξα Λευκάδας 75-81, Εσπερος Λαμίας – Πανερυθραϊκός 74-80, Τρίκαλα – Βίκος Ιωαννίνων 68-79.

Στη βαθμολογία ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς οι Μεγαρίδα, Πανερυθραϊκός, Ψυχικό, Μύκονος, Ερμής Σχηματαρίου και Κόροιβος Αμαλιάδας.

Γ.Λ.