Μαθητές της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης διακρίθηκαν στο Μαθητικό Φεστιβάλ Προφορικού Λόγου

Πολλές και σημαντικές ήταν οι διακρίσεις στο Μαθητικό Φεστιβάλ Προφορικού Λόγου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών Βικτώριας (MGTAV) που απέσπασαν και φέτος μαθητές της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) κατά την τελετή βράβευσης που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου στο Northcote.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και απευθύνεται σε μαθητές των ελληνικών σχολείων όλης της Βικτώριας, με στόχο την ενδυνάμωση των μαθητών στο ταξίδι τους στην ελληνομάθεια και την προβολή της ελληνικής γλώσσας. Στον διαγωνισμό αυτό τα Σχολεία της ΕΚΜ συμμετέχουν σταθερά εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στη συλλογική προσπάθεια για ενίσχυση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης.

Σάρα Κολοβού και η Φωτεινή Κοτταρά με την εκπαιδευτικό Μαρία Λευθεριωτη

Από τους συμμετέχοντες μαθητές των Σχολείων της ΕΚΜ διακρίθηκαν οι:

Αναστασία Χονδρός, Δήμητρα Mead, Ολίβια Βλάχος, Νικόλαος Παπαντωνίου, Ισαάκ Κόκαλης, Δέσποινα Κυριακού, Αγγελίνα Κυριακού, Ελένη Γεωργίου, Σοφία Σούχλας, Παύλος Δημητρίου, Χάρης Βιτανόπουλος, Τζέσικα Λαγός, Ευγένιος Κολοκυθάς, Σάρα Κολοβός και Φωτεινή Κοτταρά.

Η Διεύθυνση των Σχολείων της ΕΚΜ συγχαίρει όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, και ιδιαίτερα όσους βραβεύθηκαν, και εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους τους εκπαιδευτικούς της που αφιέρωσαν χρόνο και κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου οι μαθητές τους να λάβουν μέρος σε αυτόν. Πρόθεσή των Σχολείων της ΕΚΜ είναι να στηρίζει πάντα ενεργά ανάλογες εκδηλώσεις που διακρίνονται για την ποιότητά τους και προβάλλουν την ελληνική γλώσσα και πολιτισμό στην Βικτώρια.

Παύλος Δημητρίου,η εκπαιδευτικός Βασιλική Λαμπροπούλου , η Ελένη Γεωργίου και η Σοφία Σούχλα
Η Ολίβια Βλάχου και ο Νικόλαος Παπαντωνίου μαζί με την εκπαιδευτικό Μαρία Λευθεριώτη
Ο Παύλος Δημητρίου. Η Ουρανία Παπαγεωργίου του απένειμε το βραβείο εκ μέρους του Συλλόγου

The post Μαθητές της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης διακρίθηκαν στο Μαθητικό Φεστιβάλ Προφορικού Λόγου appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.