Με λαμπρότητα η Κύπρος τιμά το έπος του ’40

Με κάθε λαμπρότητα εορτάζεται στην Κύπρο η εθνική επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940 – Δοξολογίες και παρελάσεις στην ελεύθερη Κύπρο, επίκεντρο η Λευκωσία

Με κάθε λαμπρότητα η Κύπρος γιορτάζει και φέτος την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τον χαιρετισμό της παρέλασης, στη Λευκωσία, μπροστά από το οίκημα της ελληνικής Πρεσβείας θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στις 10.00 το πρωί θα γίνει δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεώργιου. Θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Δύναμης θα αποδίδουν τιμές στον χώρο, μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα.

Τα πανεπιστήμια, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Λευκωσίας θα εκπροσωπούνται με τα λάβαρα και την κυπριακή και ελληνική σημαία.

Στις 11.00 το πρωί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο Ιωάννη Παπαμελετίου, και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, θα δεχθεί τον χαιρετισμό της παρέλασης μπροστά από το οίκημα της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Στην παρέλαση θα πάρουν μέρος αντιπροσωπευτικά τμήματα παλαιών πολεμιστών, σπουδαστών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητών σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Σωματείων και Οργανώσεων.

Στους άλλους Δήμους και κοινότητες θα παρευρεθούν στη δοξολογία και θα δεχθούν το χαιρετισμό της παρέλασης εκπρόσωποι της Κυβέρνησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ