Με την αύρα του Βερολίνου

Στο γήπεδο όπου πριν από λίγους μήνες στέφθηκε για 7η φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ευρώπης, ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί (για πρώτη φορά σε πρεμιέρα από το 2020 και το «διπλό» στη Χίμκι) στο κυνήγι του back to back τροπαίου.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες επικράτησε στο Βερολίνο της Αλμπα με 87-77 έχοντας πρωταγωνιστές τους Λεσόρ (14 π., 8 ριμπ.) και Ναν (16 π., 4/9 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 5/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ) την ώρα που οι Λορέντζο Μπράουν (5 π. 5 ασίστ) και Τσεντί Οσμάν (5 π.) έκαναν το ντεμπούτο τους με τους Πράσινους.

«Σε αυτό το σημείο της σεζόν πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις τα παιχνίδια. Εχουμε καλό βάθος στο ρόστερ, αλλά πρέπει να έχουμε καλύτερη συγκέντρωση στην άμυνα, γιατί επιθετικά είμαστε εντάξει. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε πολλές ευκαιρίες να το τελειώσουμε, αλλά κάναμε συνέχεια εύκολα λάθη, δώσαμε στην Αλμπα δεύτερες ευκαιρίες. Η Αλμπα έβαλε τρίποντα και επέστρεψε στο παιχνίδι, αλλά με τον Σλούκα στο παρκέ στο τέλος διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι» τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν.

Που είδε την ομάδα του να έχει σε αρκετά σημεία του αγώνα σταθερά διψήφιες διαφορές και μόνο όταν οι παίκτες του χαλάρωναν στην άμυνα επέτρεπαν στην Αλμπα να πλησιάσει, όπως στο 56-54 προς το τέλος του 3ου δεκαλέπτου, που όμως πήγε αμέσως και πάλι στο +14 (71-57) με σερί 15-3 μέσα σε ένα τετράλεπτο με απανωτά καλάθια κυρίως του Ναν.

Ο τελευταίος μαζί με τον Λεσόρ μπορεί να ήταν οι πρώτοι σκόρερ, αλλά η τριάδα Σλούκα – Ερνανγκόμεθ (11 π. με 3/5 τρ.) – Γκραντ ήταν αυτή που όποτε πλησίαζε η Αλμπα της έκοψαν τον ενθουσιασμό, με τον αρχηγό Κώστα Σλούκα (10 π., 5 ασίστ) να «κλειδώνει» το διπλό με το τρίποντο που έγραψε το 82-75 λίγο πριν από το φινάλε και τον Γκραντ (10 π., 2 τρ., 2 ασίστ) να προσθέτει άλλο ένα για το +10.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν τη δουλειά τους χωρίς να εντυπωσιάσουν, καθώς ακόμα είναι λογικό η ομάδα να είναι ανέτοιμη δεδομένου ότι είναι πολύ νωρίς στη σεζόν. Από την Αλμπα που άρχισε πολύ άστοχα (3/12 τρίποντα στο ημίχρονο) κορυφαίος ήταν ο Χέρμανσον με 12 πόντους και 9 ασίστ.

Ερυθρόλευκη πρεμιέρα

Απόψε (20.30, Novasports Prime) μπαίνει στη μάχη της Ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός (χωρίς Φαλ και Μιλουτίνοφ) που δοκιμάζεται στην έδρα της Φενέρμπαχτσε του θηριώδους Μαριάνοβιτς.

Με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να επιστρέφει ως αντίπαλος και τον τεχνικό των γηπεδούχων Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να περιμένει από τον κόσμο να σεβαστεί τον παίκτη.

Ντεμπούτο και στην Ευρωλίγκα θα κάνει φυσικά ο Εβάν Φουρνιέ που έδειξε ανυπόμονος: «Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ για το παιχνίδι που είναι απαιτητικό. Οσο για μένα, το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η αλλαγή ομάδας και περιβάλλοντος. Παίζω σε μία νέα ομάδα με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και δίπλα σε νέους συμπαίκτες και θα χρειαστεί να προσαρμοστώ σε αυτό, αλλά στο τέλος, το μπάσκετ είναι μπάσκετ, οπότε δεν θα έχω πρόβλημα με αυτό».

Από την πλευρά του ο κόουτς Μπαρτζώκας υποστήριξε:

«Η Φενέρμπαχτσε είναι ομάδα εξαιρετικά στελεχωμένη σε όλα τα επίπεδα και φυσικά ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Υπάρχουν τα χαρακτηριστικά των παικτών, η φιλοσοφία του προπονητή και εμείς έχουμε κάνει ένα πλάνο για το παιχνίδι που ελπίζουμε να το ακολουθήσουμε πιστά για να έχουμε τύχη για να κερδίσουμε το ματς».

Τέλος, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η σοβαρότητα του τραυματισμού του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου (στον αγώνα κόντρα στον Αρη), ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο.

Κάτι που ουσιαστικά τον βγάζει νοκάουτ σε όλη τη σεζόν δεδομένου ότι η επιστροφή του άσου της Τουρκ Τέλεκομ αναμένεται σε 7-8 μήνες!