Μηνύματα οδύνης από την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του αιφνίδιου θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

«Θλιβερή» χαρακτήρισε τη μέρα του θανάτου του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας τι είναι σημαντικό στη ζωή. Τη μια μέρα σε ακούνε, την άλλη έχεις φύγει. Βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή, στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ποδοσφαιρική οικογένεια», είναι η δήλωση του ισχυρού άνδρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Σύλλογοι, παίκτες, δημοσιογράφοι από τη γενέτειρά του τη Βρετανία και όλο τον κόσμο δηλώνουν συγκλονισμένοι.

Πρώτη απ’ όλες η ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για επτά χρόνια, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που δήλωσε σοκαρισμένη. Ο κόσμος που ακολουθεί το κλαμπ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον αγαπημένο τους Τζορτζ, τον «Εξαλλο Τζορτζ», όπως τον αποκαλούσαν, ενώ πολλοί έσπευσαν να αφήσουν λίγα λουλούδια έξω από το γήπεδο της ομάδας τους, το Μπάμαλ Λέιν. «Συντετριμμένη» και η ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, η ΜΚ Ντονς. «Θα είσαι πάντα ένας από εμάς, Τζορτζ».

Συγκλονισμένοι οι παλιοί συμπαίκτες του

Οι παλιοί συμπαίκτες του, ο Χάρι Μαγκουάιρ, ο Ντιν Χέντερσον (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), ο Ντέλε Αλι και ο  Μπεν Τσίλγουελ (MK Ντονς) ηγούνται μιας ατελείωτης λίστας ποδοσφαιριστών που αποχαιρετούν τον αγαπημένο τους Τζορτζ. «Από τα μπαρ που πηγαίναμε μαζί όταν ήμασταν νέοι στην ΜΚ Ντονς φτάσαμε να παίζουμε αντίπαλοι στην Πρέμιερ Λιγκ. Είμαι συντετριμμένος. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε», έγραψε στο Instagram ο Τσίλγουελ.

Η Μπράιτον στην οποία εργάζεται ως προπονητής των ακαδημιών ο μεγάλος αδελφός τού Τζορτζ, ο Σαμ Μπάλντοκ και η Οξφορντ στην οποία αγωνίστηκε για μία σεζόν και σήμερα είναι γιατρός ο άλλος του αδελφός, ο Τζέιμς, εξέφρασαν επίσης τα συλλυπητήριά τους. Στον καταπληκτικό χαρακτήρα του αναφέρθηκε η ομάδα Τάμγουορθ στην οποία επίσης έπαιξε ως δανεικός στην αρχή της καριέρας του.

Τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του Μπάλντοκ εξέφρασαν η Πρέμιερ Λιγκ, η αγγλική ομοσπονδία, η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Σίτι και πολλές άλλες.

Στον αδόκητο θάνατο του ποδοσφαιριστή αναφέρθηκαν όλα τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, το AP, το Reuters, το AFP και φυσικά όλος ο διεθνής Τύπος με συνεχείς μεταδόσεις από την Αθήνα για τις λεπτομέρειες που οδήγησαν σ’ αυτή την τραγωδία.