Μια… τρέλα στους πάγκους!

Είναι να τα χάνεις. Προπονητές αλλάζουν «σαν τα πουκάμισα» , για να χρησιμοποιήσει κάποιος μια …πολυφορεμένη φράση. Και ειδικά τα τελευταία 24ωρα γίνεται ο «κακός χαμός» και δεν ξέρεις πού θα καταλήξει η μπίλια.

Ας μην πάμε κατευθείαν στην Αρκαδία. Το μάτι πέφτει στη Θεσσαλονίκη και το προ ημερών φινάλε της σχέσης του Ηρακλή με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο. «Δεν μπορεί να μας βοηθήσει», εκτίμησαν στο Καυτατζόγλειο και σπεύδουν για τον επόμενο. Το βράδυ της Κυριακής είπε «φεύγω από τη Λιβαδειά» ο Νίκος Παπαδόπουλος και μάλλον δεν ήταν το 0-2 από τον ΠΑΟΚ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Προφανώς η πρόταση από τον Ηρακλή θα έκανε τον τεχνικό να κοιτά προς τον Βορρά, αν και χθες αργά το βράδυ ειπώθηκε πως αποφάσισε να συνεχίσει στους Πράσινους.

Και τώρα στον Αστέρα AKTOR. Που σύμφωνα με όσα λένε οι γνωρίζοντες, θέλει να βγει Ευρώπη και να ανεβάσει τις μετοχές του στο εγχώριο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Πηγές που αντιλαμβάνονται την όλη κατάσταση, επιμένουν πως ο Μπάκος (έχει τον πρώτο λόγο εφέτος στα ποδοσφαιρικά σε σχέση με τον Καϋμενάκη) επιθυμεί το επόμενο βήμα να είναι πραγματικά αξιοζήλευτο σε πολλά επίπεδα. Γι’ αυτό άλλωστε δημιουργήθηκε ομάδα Β’ που παίζει στο πρωτάθλημα και παράλληλα έχουν στην Τρίπολη και γυναικείο σύνολο που ήδη άρχισε με ευρεία (3-0) νίκη στη Δράμα. Και η «μεγάλη ομάδα»; Εδώ τα πράγματα δεν κυλούν καλά. Για αδιευκρίνιστους λόγους έδιωξαν τον Ράσταβατς και μάλλον δεν τους άρεσε η εντός έδρας ήττα από τον Βόλο. Μετά ήταν έτοιμοι να φέρουν τον Ρόμπι Κιν αλλά τον σταμάτησε η σύζυγός του. Ο ίδιος ατζέντης πρότεινε τον Μακελελέ, οι αρμόδιοι τον υποδέχθηκαν «εν χορδαίς και οργάνοις» και μάλιστα έφτιαξαν και ζεστό κλίμα στην είσοδο της πόλης. Μόνο τουρ δεν έκαναν στον Γάλλο. Και ξαφνικά, μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες του δείχνουν την πόρτα της εξόδου. Του χρεώνουν πολλά, ακόμη και ζητήματα συμπεριφοράς μπήκαν στο τραπέζι, αλλά αλήθεια τι ανέμεναν οι ίσως άπειροι παράγοντες; Πως ένας προπονητής που έχει φορέσει τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας 71 φορές και έχει αγωνιστεί (μεταξύ άλλων) σε Ρεάλ, Τσέλσι και Παρί, δεν θα μιλούσε ή δεν τον αναζητούσαν τα μίντια; Ο Μακελελέ, λοιπόν, επιμένει πως αποχώρησε γιατί έκαναν παρεμβάσεις και δεν ήθελαν να παίξει ποδοσφαιριστής στο πρόσφατο ματς με την Καλλιθέα. Να εννοεί τον Νταρνέλ Μπιλέ; Ισως. Εναν παίκτη 18 ετών, αληθινό εύρημα, τον έφερε προ περίπου 10 ημερών στην Ελλάδα ο εκπρόσωπός του και γεγονός είναι πως έκανε θραύση προχθές στη Λεωφόρο με την ορμή, τη διεισδυτικότητα και τις ασίστ του.

Οπως και να έχει, πρόκειται για ένα διαζύγιο που κάνει κρότο. Βαρύ όνομα ο Μακελελέ. Οχι ως προπονητής, ως ποδοσφαιριστής. Και στην Τρίπολη κοιτούν πώς θα φέρουν ξανά την ηρεμία σε μια ομάδα που εφέτος κάνει θόρυβο , αλλά όχι με τα αποτελέσματά της….