Μονόδρομος η νίκη επί της Πλζεν

Στο πρωτάθλημα απολαμβάνει – παρέα με τον συμπολίτη Αρη – την κορυφή στη βαθμολογία, αλλά στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ είναι με την πλάτη στον τοίχο και απόψε (19.45, Cosmotesport 4) μόνο με νίκη επί της Βικτόρια Πλζέν στην Τούμπα θα μπορεί να ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια στο Europa League.

«Ναι, είναι ξεκάθαρο πως για μας είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, όπου πρέπει να αντιδράσουμε μετά τις δύο ήττες στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε γιατί αν δεν τα καταφέρουμε, μετά θα υπάρχει πίεση από την έλλειψη πόντων» παραδέχτηκε ο κόουτς των πρωταθλητών Ραζβάν Λουτσέσκου, που γνωρίζει καλά ότι ούτε η ισοπαλία δεν αρκεί στην ομάδα του, η οποία είναι ακόμα χωρίς βαθμό στην 33η θέση (από τις 36 ομάδες). Αντίθετα η τσεχική ομάδα είναι επίσης χωρίς νίκη, αλλά δεν έχει χάσει κιόλας και με δύο ισοπαλίες είναι μέσα στις θέσεις για τα πλέι οφ (22η).

Μάλιστα έχει ως… παράσημο το 3-3 στη Φρανκφούρτη απέναντι στην Αϊντραχτ στην πρεμιέρα της League Phase, αποτέλεσμα (και εμφάνιση) που δείχνει ότι είναι ομάδα που χρήζει προσοχής.

«Φυσικά. Είναι μια ομάδα καλά οργανωμένη, έχει απλό τρόπο παιχνιδιού, αλλά πολύ καλό τρόπο. Εχουν καλή νοοτροπία στα τρεξίματά τους και μάχονται για τις δεύτερες μπάλες.

Θα πρέπει να είμαστε και εμείς μία ομάδα με ένταση και υψηλό ρυθμό. Θα πρέπει να ταράξουμε την ισορροπία του αντιπάλου. Περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, προερχόμαστε από ένα αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ το οποίο μας δίνει αυτοπεποίθηση ως γκρουπ, μας δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και στον δρόμο τον οποίο θέλουμε. Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά ένα παιχνίδι στο οποίο θα πρέπει να αντιδράσουμε βάσει και των αποτελεσμάτων που είχαμε μέχρι στιγμής στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, που είδε τον Σόλα Σορετίρε να αποχωρεί από τη χθεσινή προπόνηση – έπειτα από χτύπημα στο γόνατο – και να είναι εξαιρετικά αμφίβολος για απόψε.

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Τους χρειαζόμαστε όλους, γιατί είδαμε πως πέρυσι με τη στήριξή τους κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Είμαστε πιο δυνατοί ως ομάδα μαζί τους, τους καλώ να έρθουν στο γήπεδο, να μας στηρίξουν. Είναι πάντα με την ομάδα, εντός και εκτός έδρας, τους χρειαζόμαστε» έστειλε το μήνυμα ο Μπράντον Τόμας προσθέτοντας:

«Γνωρίζουμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως όλα τα παιχνίδια στην Ευρώπη. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έχουμε δουλέψει σκληρά με στόχο τη νίκη την οποία χρειαζόμαστε για τον κόσμο μας, για την αυτοπεποίθηση μας, για την ομάδα. Θέλουμε να πάμε για τη νίκη απέναντι σε μία σκληρή και δύσκολη ομάδα και θα παλέψουμε για τους τρεις πόντους».

Παράλληλα ο έμπειρος άσος υπενθύμισε ότι νιώθει υπέροχα που έχει επιστρέψει στην αγωνιστική δράση έπειτα από δύο δύσκολους μήνες που έλειψε λόγω τραυματισμού.

Μια που κυκλοφόρησαν και μια που εξαντλήθηκαν αμέσως. Ο λόγος για τα εισιτήρια που πήρε ο ΠΑΟΚ για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την επόμενη αγωνιστική (7/11).

Και μια δυσάρεστη είδηση: ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε με οδύνη τον Γιώργο Μιχαηλίδη, που διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ και έφυγε από τη ζωή.