Νέα βίντεο από τα 5,9 Ρίχτερ στην Τουρκία – Πάνω από 77 δονήσεις σε λίγες ώρες

Για 94 τραυματίες έκανε λόγο ο κυβερνήτης του Ελαζίγ – Τρία κτίρια κατέρρευσαν – Ζωντανοί διασώθηκαν 4 άνθρωποι από μερικώς κατεστραμμένο κτίριο

Πάνω από 77 μετασεισμοί από 0,7 έως 3 Ρίχτερ εκδηλώθηκαν στην επαρχία Μαλάτια, στην ανατολική Τουρκία, μετά τον σεισμό των 5,9 που έγινε στις 10:46 το πρωί στο Καλέ και έως τις 13:44 το μεσημέρι.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10,07 χιλιόμετρα, ενώ η δόνηση έγινε αιθητή στους γειτονικούς νομούς του Ελαζίγ και του Ντιγιαρμπακίρ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στο Καχραμάνμαράς, το Ερζιντζάν, το Τούντζελι, και το Αντίγιαμάν, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.

Κατέρρευσαν κτίρια από τον σεισμό στην Τουρκία – Βίντεο από τη στιγμή που χτύπησε ο Εγκέλαδος

Με δεδομένες τις μνήμες από τον πολύνεκρο σεισμό του 2023, όπως φαίνεται και στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, οι πολίτες έτρεχαν να σωθούν προκειμένου να βρεθούν σε ανοιχτό χώρο.

Τρία κτήρια σε Μαλάτια, Σανλιούρφα και Ελαζίγ υπέστησαν ζημιές, ενώ σε μερικώς κατεστραμμένο κτίριο στο Ελαζίγ διασώθηκαν ζωντανοί 4 άνθρωποι. Ο κυβερνήτης του Ελαζίγ δήλωσε, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι 94 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Αρνείται ότι κατέρρευσαν κτίρια ο κυβερνήτης της Μαλάτια

Ο Κυβερνήτης της Μαλάτια, Σεντάρ Γιαβούζ, σε δήλωσή του ανέφερε ότι τα δεν υπήρξε κατάρρευση κτιρίου, καθώς όλα τα κτίρια που είχαν σοβαρές ζημιές είχαν ήδη κατεδαφιστεί, ενώ όσα βρισκόταν σε δικαστική διεκδίκηση, είχαν εκκενωθεί.

Σύμφωνα με τον Γιαβούζ «δεν υπάρχουν απώλειες ζωής ή τραυματισμοί, αλλά υπάρχουν πολίτες σε πανικό και σχετικές αναφορές». Όπως είπε, υπήρξαν τραυματισμοί από πολίτες λόγω πανικού. Ένας πήδηξε από τον 2ο όροφο και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο».

Τα σχολεία έκλεισαν προληπτικά για σήμερα.

Ζωντανά στην τηλεόραση ο σεισμός

Η στιγμή του σεισμού αποτυπώθηκε ζωντανά στο ER TV που εκπέμπει στην πόλη, ενώ η εκφωνήτρια καταλήφθηκε από φόβο.

Παρότι όπως ανακοινώθηκε, δεν υπήρξε απώλεια ζωών ή περιουσιών, οι ομάδες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται σε επιφυλακή και τα συνεργεία σαρώνουν τις περιοχές που επηρέασε ο σεισμός.

Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι οι μετασεισμοί ενδέχεται να συνεχιστούν και καλούν τους πολίτες να μην εισέρχονται σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Συνολικά, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έλαβαν 374 αναφορές. «Συνολικά 3 κτίρια υπέστησαν ζημιές, τέσσερα άτομα σε μερικώς κατεστραμμένο κτίριο στο Ελαζίγ διασώθηκαν ζωντανοί και μια πτώση βράχου σημειώθηκε σε περιοχή της επαρχίας Μαλάτια», αναφέρει o AFAD.

Ορισμένα κτίρια στην πόλη που είχαν υποστεί ζημιές περικυκλώθηκαν από κορδέλες, ενώ υπήρξαν μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: protothema.gr