Νέα διαμαρτυρία για ακύρωση εκλογής Κοινοτάρχη στην Άλασσα. «Nα σεβαστούν την ετυμηγορία του λαού» (pics-video)

Νέα διαμαρτυρία για ακύρωση εκλογής Κοινοτάρχη στην Άλασσα –  «Nα σεβαστούν την ετυμηγορία του λαού» – Έκλεισαν για λίγο τον δρόμο, δηλώνουν αποφασισμένοι οι κάτοικοι

Νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν κάτοικοι της Άλασσας για το θέμα ακύρωσης της εκλογής του Κοινοτάρχη Σάββα Σάββα, έπειτα από απόφαση του Εκλογοδικείου και μετά από αίτημα του μοναδικού ανθυποψηφίου του Αιμίλιου Ττοφαλλή.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου κλείνοντας συμβολικά τον δρόμο και εκφράζοντας δυσαρέσκεια για την εξέλιξη.

Αντιδρούν για την ακύρωση εκλογής Κοινοτάρχη στην Άλασσα – Έκλεισαν τον δρόμο (pics)
Διαμαρτύρονται στην Άλασσα για ακύρωση εκλογής Κοινοτάρχη. «Δεν πίστευα συγχωριανός μου να μην με θεωρεί Αλασσιώτη» (video)

Σε δηλώσεις, εκ μέρους των διαμαρτυρόμενων η Κάλια Σάββα, ανέφερε ότι διαμαρτύρονται για να υπερασπιστούν την ψήφο του λαού. «Απευθυνόμαστε στον Έφορο Εκλογών για να σεβαστεί την ετυμηγορία του λαού. Ζητούμε την στήριξη του Εφόρου και της Επαρχιακής Διοίκησης για να μην γίνει αποδεκτή η παύση του εκλελεγμένου κοινοτάρχη μας».

Η κα Σάββα κάλεσε τους αρμόδιους όπως δουν τις δράσεις που έγιναν στην κοινότητα τους τελευταίους 3 μήνες, την ενεργοποίηση των κατοίκων. «Έχουν γίνει εθελοντικές ομάδες, έχουν στηρίξει με πάρα πολύ έντονο τρόπο θέματα της κοινότητας και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα Σάββα ανέφερε ότι αναμένουν εντός των ημερών απόφαση από τον Έφορο Εκλογών και από την Επαρχιακή Διοίκηση. «Ήταν οι υπεύθυνοι και σύμφωνα με αυτούς έγιναν όλες οι δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής. Απευθυνόμαστε σε αυτούς για να δεκτούν την ετυμηγορία του λαού.»

Είμαστε αποφασισμένοι, τόνισε. «Σε αυτούς τους 3 μήνες το νέο Κοινοτικό Συμβούλιο έχει προωθήσει και υλποποιλήσει πάγια αιτήματα, φάνηκε ικανό και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις  της Κοινότητας. Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι αρμόδιοι φορείς να δεχτούν ότι έχουμε το χρέος να τους δώσουμε την ευκαιρία να υλοποιήσουν το έργο τους. Μιλάμε για νόμιμη ψήφο του λαού» κατέληξε.