Νέες πληροφορίες για τον θάνατο του Νασράλα – «Έπαθε ασφυξία από τοξικά αέρια»

Από ασφυξία προήλθε ο θάνατος του Νασράλα – «Τον έπνιξαν τοξικοί καπνοί», λέει ισραηλινό ΜΜΕ

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ειδικότερα, το ισραηλινό κανάλι Channel 12, ισχυρίστηκε ότι ο Νασράλα μπορεί να έπαθε ασφυξία, από τοξικά αέρια μέσα στο μυστικό καταφύγιο στο οποίο βρισκόταν, με τον γκρέμισμα του από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 Η Μέση Ανατολή διχάζεται σχετικά με τη δολοφονία Νασράλα

Πιθανόν να πέθανε από αναθυμιάσεις ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Ο Νασράλα ανασύρθηκε από το καταφύγιο την Κυριακή, με το σώμα του άθικτο χωρίς ορατά τραύματα πάνω του, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ισραηλινό κανάλι. Αυτό υποδηλώνει ότι θάφτηκε από τα χαλάσματα μετά τη ρίψη 80 τόνων βομβών που κατέστρεψαν το οχυρωμένο κρησφύγετό του.

Το Channel 12 υποστηρίζει ότι η κατάρρευση του κρησφύγετου προκάλεσε στον 64χρονο ασφυξία και αγωνιώδη θάνατο, καθώς το δωμάτιο γέμισε με αναθυμιάσεις από τον καπνό και τις εκρήξεις.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της ιατρικής υπηρεσίας και των υπηρεσιών ασφαλείας που ανέσυραν το πτώμα του Νασράλα από το κρησφύγετο στη νότια Βηρυτό, δήλωσαν στο Reuters ότι πιθανότατα σκοτώθηκε από αμβλύ τραύμα λόγω των εκρήξεων.

Οι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ κράτησαν σιγή ιχθύος για τις λεπτομέρειες του θανάτου του Νασράλα, με τη σορό του επικεφαλής της Χεζμπολάχ να μεταφέρεται σε κοντινό νοσοκομείο της Βηρυτού.

Ο Νετανιάχου διέταξε από τη Νέα Υόρκη την επίθεση στον Νασράλα

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στο Λίβανο, όπου οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν τον Νασράλα σε ένα υπόγειο κέντρο διοίκησης όπου επρόκειτο να συναντηθεί με την ηγεσία του.

Ο ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, όταν έδωσε το πράσινο φως για την απόφαση να ρίξει το Ισραήλ βόμβες που καταστρέφουν καταφύγια, για να εξουδετερώσει τον Νασράλα.

Ο εκτελών χρέη ηγέτη της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, έχει ορκιστεί εκδίκηση για τον θάνατο του Νασράλα και τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο.

Πηγή: iefimerida.gr