Νέος σάλος: Δημόσιες καταγγελίες για ανήθικες πράξεις ιερωμένων – Οδηγίες Ησαΐα για διερεύνηση

Νέες καταγγελίες σε βάρος ιερωμένων – Αναφορά σε ανήθικες πράξεις – Οδηγίες Μητροπολίτη Ταμασού για πλήρη διερεύνηση

Δεν πρόλαβε να συνέλθει η κοινή γνώμη από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα σχετικά με το σκάνδαλο της Μονής του Οσίου Αββακούμ και κάποιες νέες καταγγελίες που διαρρέονται έρχονται να προκαλέσουν ξανά τριγμούς.

Οι νέες, υπό διερεύνηση καταγγελίες, αφορούν δύο ιερωμένους της Μητρόπολης Ταμασού, οι οποίοι καταγγέλλονται δημοσίως για ανήθικες πράξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές οι καταγγελίες έχουν ήδη τεθεί από τους καθαιρεμένους μοναχούς ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Σημειώνεται πάντως ότι σχετικές αναρτήσεις, υπό τη μορφή βίντεο, έχουν γίνει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας κατά πληροφορίες την αντίδραση της Αρχιεπισκοπής που σε κάθε περίπτωση επιθυμεί διαλεύκανση της κάθε καταγγελίας.

Πριν από λίγο, η Ιερά Μητρόποπλη Ταμασού εξέδωσε σχετική ανακοίνωση αναφέροντας ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας έδωσε οδηγίες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα, αναφέρουμε τα εξής: Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας ευθύς αμέσως μόλις έλαβε γνώση συγκεκριμένων ισχυρισμών, έδωσε οδηγίες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τους κανόνες της Εκκλησίας μας και τις ηθικές αξίες της ιεροσύνης. Αποκλειστικός στόχος, και αυτή την φορά, είναι η πνευματική τάξη και η κάθαρση στους κόλπους της εκκλησία μας με το οποιοδήποτε κόστος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο.