Νίκη ύστερα από αγγαρεία

Σε άλλο… γήπεδο βρίσκονταν οι παίκτες του Ολυμπιακού ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στο μαχητικό Λαύριο. Οταν σοβαρεύτηκαν άρχισαν με το δεξί την πορεία τους στην GBL επικρατώντας με 93-75 των γηπεδούχων.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να υποτιμούμε κανέναν» έλεγε και ξαναέλεγε ο κόουτς Μπαρτζώκας στους παίκτες του βλέποντάς τους να χάνουν 10 βολές, να είναι πίσω στο σκορ 48-40 στο 22′ και να χρειάζονται ένα 18-0 στο 4ο δεκάλεπτο για να ξεκολλήσουν από την ομάδα του Κώστα Μέξα (το 73-71 πεντέμισι λεπτά πριν από το τέλος μετατράπηκε σε 91-71).

«Πρέπει να παίξουμε πολύ παραπάνω από το επίπεδο που το κάνουμε τώρα για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Μοιάζουμε σαν να είμαστε σε φόρμα… Φεβρουαρίου με σωματική και πνευματική κόπωση. Δεν είμαστε συμπαγείς και πρέπει να συνέλθουμε» τόνισε ο κόουτς Μπαρτζώκας, την ώρα που ο ομόλογός του Κώστας Μέξας παραδέχτηκε: «Κάναμε καλά πράγματα που δουλεύουμε καιρό και μακάρι η αποψινή εμφάνιση να τονώσει την αυτοπεποίθησή μας. Θα ήθελα να μην τα είχαμε παρατήσει στο φινάλε, η χρονιά είναι ακόμα μεγάλη».

Βιλντόσα (9 π., 3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Πίτερς (13 π. 1/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5/8 βολές, 5 ριμπάουντ) με μεγάλα τρίποντα άνοιξαν τη διαφορά, ο Πετρούσεφ ήταν εξαιρετικός (16 π., 5 ριμπ.) αλλά ο Σάσα Βεζένκοβ (25 π., 8/9 δίποντα, 9/11 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ) που έκανε τη διαφορά επισήμανε: «Χρειάζεται να γίνουμε πιο σκληροί».

Γκρίφιν και Σέρμαν (από 13 πόντους έκαστος) οι πρώτοι σκόρερ των γηπεδούχων με τον Μουράτο να συνεισφέρει τα μέγιστα (9 π., 6 ριμπ., 4 ασίστ).

Ευρωπαϊκές συμμετοχές

Την πρώτη του νίκη στο Eurocup θέλει να πετύχει απόψε (19.00, Novasports Prime) ο Αρης στη Λιθουανία κόντρα στη Λιετκαμπέλις, στην οποία αγωνίζεται ο Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη θα έχει εκ νέου τις γνωστές απουσίες των Νέιτ Λαζέφσκι και Ντιμόι Χοντζ, αλλά θα κάνει το ντεμπούτο του ο Ρόουλ Αλκινς.

Την πρώτη του νίκη στην Ευρώπη ψάχνει και το Περιστέρι που φιλοξενεί σε ένα μεγάλο ντέρμπι τη Μούρθια (19:30, Cosmote Sport 4) στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου, για τη 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου στο BCL.

Το ευρωπαϊκό της ταξίδι αρχίζει η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, που απόψε (19:00 YouTube/FIBA TV) στην Τσεχία αντιμετωπίζει την Μπρνο, για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Euroleague.

* Παίκτης του Προμηθέα είναι και με τη βούλα ο Ντιγουάν Χερνάντεζ (28 χρονών, 2,08 μέτρα), ο οποίος έρχεται για να συμπληρώσει τη frontline των Πατρινών.

* Ο Ιωνικός Νικαίας αποχαιρέτησε χθες τον Γιάννη Γουργιώτη που έφυγε από τη ζωή. Πάντα δίπλα στην ομάδα στην οποία έπαιζε ως πλέι μέικερ από το 1969 μέχρι το 1986.