Να μη χαθούν κι άλλες ζωές

Η οικογένεια του 17χρονου συμπάροικου James Tsindos, ο οποίος έχασε τη ζωή του από σοβαρή αλλεργική αντίδραση αφού παρήγγειλε γεύμα που περιείχε ξηρούς καρπούς μέσω εφαρμογής παράδοσης φαγητού, ζητά συστημικές αλλαγές στις ψηφιακές πλατφόρμες παράδοσης για την πρόληψη παρόμοιων τραγικών περιστατικών.

Ο James παρήγγειλε ένα μπολ με μπουρίτο από εφαρμογή παράδοσης στις 27 Μαΐου 2021, αφού είχε επισκεφτεί κέντρο ελέγχου COVID-19 με τον πατέρα του.

Ο 17χρονος, κατά τη διάρκεια του γεύματος, άρχισε να εμφανίζει σημάδια αλλεργικής αντίδρασης, όπως πρησμένα χείλη, ναυτία και μυρμήγκιασμα στον λαιμό. Ο πατέρας του κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, ενώ ο ίδιος ο James επικοινώνησε με το εστιατόριο, το οποίο επιβεβαίωσε ότι το γεύμα περιείχε σάλτσα vegan τυριού από κάσιους.

Οι άνδρες των Πρώτων Βοηθειών έφτασαν στο σπίτι τους στο Brighton λίγο πριν τις 3:00 μ.μ. και αξιολόγησαν τον James, χωρίς να βρουν εξανθήματα ή άλλα σοβαρά σημάδια δυσκολίας στην αναπνοή.

Του χορηγήθηκε δόση αδρεναλίνης για την πιθανή αναφυλαξία, που ανακούφισε τα συμπτώματα του πρηξίματος και της ναυτίας. Μια δεύτερη δόση αδρεναλίνης χορηγήθηκε λίγο αργότερα, βελτιώνοντας περαιτέρω την κατάστασή του.

Ο James μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό νοσοκομείο Holmesglen, όπου φαινόταν να αισθάνεται καλύτερα και μιλούσε με άνεση για το σχολείο και τα ενδιαφέροντά του. Ωστόσο, καθώς περνούσε από τις πόρτες του νοσοκομείου, ανέφερε ότι δυσκολευόταν να αναπνεύσει και χρησιμοποίησε το εισπνεόμενο φάρμακο για το άσθμα του. Παρά την επείγουσα φροντίδα που του προσφέρθηκε, η κατάστασή του επιδεινώθηκε γρήγορα, καθώς μεταφέρθηκε σε μονάδα ανάνηψης και υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές προσπάθησαν για 40 λεπτά να τον επαναφέρουν, αλλά οι προσπάθειές τους δεν απέδωσαν. Ο James υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη από την καρδιακή ανακοπή και δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του. Το μηχάνημα υποστήριξης ζωής απενεργοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2021.

Η ιατροδικαστική έρευνα που ξεκίνησε την Παρασκευή εξετάζει τη λειτουργία των εφαρμογών παράδοσης φαγητού και αν υπήρξαν ελλείψεις στη φροντίδα που παρείχε το ιατρικό προσωπικό στον James. Η οικογένεια του εφήβου ζητά απαντήσεις για το εάν ο θάνατός του θα μπορούσε να είχε αποτραπεί.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Shari Liby, δήλωσε πως η οικογένεια του James θέλει να διασφαλίσει ότι οι εφαρμογές παράδοσης φαγητού θα βελτιωθούν για να μην χαθεί άλλη ζωή κάτω από τέτοιες συνθήκες. Εφαρμογές όπως το UberEats έχουν ήδη εισαγάγει νέες προειδοποιήσεις σχετικά με αλλεργίες, ενώ άλλες πλατφόρμες όπως το Menulog και το DoorDash έχουν προβλέψεις για τη διαχείριση αλλεργιογόνων.

Πηγή: AAP

The post Να μη χαθούν κι άλλες ζωές appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.