Ξανά στην πόλη των ονείρων του

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός επιστρέφει σήμερα στην αγαπημένη του πόλη, το Βερολίνο, εκεί όπου έχει κατακτήσει τα δύο από τα επτά ευρωπαϊκά του τρόπαια το 2009 και πέρυσι. Σε αυτή την πόλη η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα αρχίσει την προσπάθεια για διατήρηση των σκήπτρων του κόντρα στην Αλμπα και το πιθανότερο είναι εκεί να ντεμπουτάρουν ο Λορέντζο Μπράουν και ο Τσεντί Οσμάν.

Ο πρώτος έβγαλε μέρος της χθεσινής προπόνησης και θα ταξιδέψει κανονικά με την αποστολή σήμερα, ενώ ο τούρκος σουπερστάρ, που ήταν απλά εκτός λίστας του συμπατριώτη του προπονητή στο Σούπερ Καπ, θα μπει επίσης στη μάχη.

Ενόψει της πρεμιέρας της επετειακής (25 χρόνια από το πρώτο τζάμπολ το 2000 στη Μαδρίτη, σε αγώνα Ρεάλ – Ολυμπιακού) Ευρωλίγκας, τo SKWEEK σε συνεργασία με τη Euroleague ξεκινάει μια σειρά από podcasts, με πρώτο καλεσμένο τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, του οποίου η συνέντευξη παρουσιάζεται σήμερα.

Από τις ατάκες που κυκλοφόρησαν στο διαφημιστικό τρέιλερ της διοργάνωσης ξεχωρίζει η απάντηση που δεν… έδωσε για τη σχέση του με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, καθώς όταν ρωτήθηκε για αυτήν, αποκρίθηκε: «Αυτό δεν είναι για την κάμερα».

Σε μια άλλη τοποθέτησή του αναφέρει ότι «προσπαθώ να είμαι καλός, αλλά αν δεν βρω ανταπόκριση γίνομαι ο πιο σκληρός…», ενώ μιλώντας για το αγαπημένο του μέρος τονίζει ότι αράζει και ζει στη… γη των θεών, το Σούνιο, και εκεί βλέπει τι θα γίνει στο μέλλον, όπως πέρυσι που έκανε την πρόβλεψη για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας αρκετά νωρίς.

Η Α1 Γυναικών και η Elite League

Στο μεταξύ, η ΕΟΚ παρουσίασε χθες την Α1 Γυναικών και την ανανεωμένη Elite League, με τον πρόεδρό της Βαγγέλη Λιόλιο να τονίζει χαρακτηριστικά:

«Η ομοσπονδία είναι μια οικογένεια με πολλά παιδιά, είμαστε πολύτεκνοι. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά είναι αυτά εδώ, που μεγαλώνουν, ωριμάζουν και έχουν λαμπρό μέλλον. Οταν προσπαθείς να γίνεις καλύτερος, κάνεις πολλές ενέργειες. Ολοι θέλουν να σκοράρουν 10/10 σουτ, αλλά δεν γίνεται. Κάποιες ενέργειες θα είναι λάθος, αλλά το σημαντικό είναι να συνεχίζεις, να βελτιώνεσαι και να εξελίσσεσαι». Παράλληλα οι Αννυ Κωνσταντινίδου, Αναστασία Κωστάκη και Εβίνα Μάλτση θα είναι οι τρεις πρέσβειρες του Eurobasket Γυναικών 2025, που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα.

Ο Αρης ανακοίνωσε την απόκτηση του 26χρονου γκαρντ Ρολ Αλκινς και, τέλος, ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα Νεμπόισα Τζόβιτς παραιτήθηκε από τη διοίκηση της ομάδας και αναλαμβάνει αυτή της σερβικής ομοσπονδίας, με τον ομόλογό του στην Παρτίζαν Οστόγια Μιχαΐλοβιτς να κάνει λόγο για απόφαση – ντροπή.