Οι σημειώσεις του Ριμπάλτα

Πολύ σύντομα ο Χαβιέρ Ριμπάλτα έπιασε δουλειά στην ΑΕΚ. Ο 44χρονος ισπανός διευθυντής ποδοσφαίρου μετέβη χθες στα Σπάτα και είδε τον αγώνα της ΑΕΚ Β’ με την Καλαμάτα. Μάλιστα, κράτησε σημειώσεις, ενώ για λίγο τα είπε και με τον τεχνικό της ομάδας, τον Νίκο Κούστα…

«Ο ιδιοκτήτης κ. Ηλιόπουλος, μου παρουσίασε ένα πρότζεκτ και το όραμά του και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο γι’ αυτό που θέλει να κάνει για το κλαμπ», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Ριμπάλτα και υποστήριξε πως θέλει να δώσει στην ΑΕΚ ώθηση και να πλησιάσει ευρωπαϊκά κλαμπ. Δεν αποκλείεται να κάνει συναντήσεις με στελέχη και παίκτες και η φιλοσοφία του είναι πως όλοι κρίνονται κάθε ημέρα.

Στο μεταξύ, ο Νίκλας Ελίασον που κλήθηκε στην Εθνική Σουηδίας, έκανε τοποθετήσεις για την ΑΕΚ. Μεταξύ άλλων είπε:

«Δεν καταφέραμε να παίξουμε στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν, αλλά η ομάδα πάντα στοχεύει να είναι εκεί. Ηταν απογοητευτικό που συνέβη τόσο νωρίς στη σεζόν, αλλά η προσοχή είναι τώρα μόνο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και ας ελπίσουμε ότι θα τα πάμε καλύτερα στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Εχουμε μια εξαιρετική ομάδα και ο σύλλογος έχει επενδύσει πολύ σε καλούς παίκτες. Είναι απόλαυση να παίζω μαζί τους».

Οσον αφορά τον Μάριο Ηλιόπουλο, προχώρησε σε μια κίνηση που έχει τη σημασία της. Απέκτησε μετοχές της Γιουβέντους και συγκεκριμένα ένα μερίδιο της τάξης του 3,5%.

Και επίσης: θετικός ήταν ο Φραντζί Πιερό με την εθνική ομάδα της Αϊτής. Σκόραρε στο παιχνίδι με την Αρούμπα ισοφαρίζοντας σε 1-1 με κεφαλιά στο 30′ και το τελικό σκορ ήταν 3-1 για την ομάδα του που έκανε το «τρία στα τρία» στο Nations League της CONCACAF.

Ενθουσιαμός

για τον Οκόνσκι

Τι κι αν έχουν περάσει δεκαετίες από τον τίτλο του ’89; Ο Μίροσλαβ Οκόνσκι άφησε τότε τη σφραγίδα του, ήταν καθοριστικός με τα γκολ και την όλη παρουσία του, οπότε κανείς στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν τον ξεχνά. Ο Πολωνός κλήθηκε στην Αθήνα από τους φίλους της ομάδας και χθες τον τίμησαν οι παλαίμαχοι σε ωραία εκδήλωση. Συναντήθηκε με συμπαίκτες του στην ΑΕΚ εκείνης της εποχής όπως ο Στέλιος Μανωλάς, ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος. Μάλιστα, ο Οκο επισκέφθηκε το Μουσείο της ΑΕΚ και συγκινήθηκε μόλις είδε τα τρόπαια και τη δική του μεγάλη φωτογραφία με τα κιτρινόμαυρα.