Οι socceroos δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο τη νίκη

Στον πρώτο αγώνα του Tony Popovic στον πάγκο της, η εθνική Αυστραλίας αντιμετωπίζει απόψε στις 8.10μμ. την Κίνα σε έναν κρίσιμο αγώνα για την περαιτέρω πορεία των Socceroos στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2026.

Ο αγώνας διεξάγεται στο πλαίσιο του τρίτου γύρου των προκριματικών για τη Ζώνη της Ασίας και η εθνική ομάδα της Αυστραλίας βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του Ομίλου της, έχοντας συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό από τα δύο πρώτα παιχνίδια τους στην τελευταία προκριματική φάση.

Οι Socceroos βρίσκονται πάνω μόνο από την Κίνα, η οποία έχει δεχθεί εννέα γκολ στις δύο ήττες της.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία είχε δύο άτυχους αγώνες, την αναπάντεχη ήττα από το Μπαχρέιν με 0-1 στο Gold Coast και την ισοπαλία 0-0 με την Ινδονησία στην Τζακάρτα, αποτελέσματα που οδήγησαν τον Graham Arnold στην παραίτηση και την έξοδο από το εθνικό συγκρότημα μετα από έξι χρόνια στο τιμόνι του στις 20 Σεπτεμβρίου.

Με την πρόσληψη του Tony Popovic, μια βδομάδα σχεδόν μετά την παραίτηση Arnold

Οι Socceroos καλούνται, λοιπόν, να ξεπεράσουν την απογοήτευσή τους, καθώς ο νέος προπονητής σχεδιάζει να διασπάσει το αμυντικό τείχος της Κίνας, προετοιμάζοντας τους παίκτες του ότι πρόκειται να αντιμετωπίσουν μια αμυντικογενή κινεζική ομάδα.

 

Πρώτη πρόκληση για τον Tony Popovic στον πρώτο αγώνα του στον πάγκο της εθνικής Αυστραλίας. Φωτογραφία: AAP/Bianca De Marchi

Ο μέσος Riley McGree και οι συμπαίκτες του αντιλαμβάνονται ότι η αναμέτρηση με την Κίνα είναι καθοριστικής σημασίας για τις πιθανότητες της Αυστραλίας να προκριθεί απευθείας στο κορυφαίο τουρνουά του 2026.

«Ως Αυστραλία, ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτές τις ομάδες που παίζουν αρκετά αμυντικο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο McGree.

«Προχωρώντας μπροστά… θα πρέπει να βρούμε τρόπους να διασπάσουμε αυτές τις άμυνες, να ξεπεράσουμε κάθε απογοήτευση και να βρούμε έναν τρόπο να κερδίσουμε. Είμαστε όλοι επιθετικοί παίκτες με ποιότητα και όλοι ξέρουμε και έχουμε δείξει ότι μπορούμε να διασπάσουμε ομάδες και να σκοράρουμε. Δεν εξαρτάται από κάποιο μεμονωμένο άτομο … όλοι είμαστε ικανοί γι’ αυτό και το θέμα είναι την ημέρα να το κάνουμε να συμβεί».

Μετά τον αγώνα με ην Κίνα, η Αυστραλία θα δώσει έναν πολύ δύσκολο αγώνα στην Ιαπωνία στις 15 Οκτωβρίου εναντίον της πρώτης του Ομίλου.

The post Οι socceroos δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο τη νίκη appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.