Ολα τα «βαριά» ονόματα στο Πολιτικό Κέντρο

Τις τελευταίες πινελιές στο παζλ των προσώπων που από εδώ και πέρα θα αποτελούν τις ομάδες κρούσης του ΠΑΣΟΚ σε Βουλή και κόμμα έβαζαν μέχρι χθες το απόγευμα στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη – με τις πρώτες ανακοινώσεις, τουλάχιστον για το Πολιτικό Κέντρο, να αναμένονται σήμερα.

Στη συνάντησή τους με την Αννα Διαμαντοπούλου, η πρώην υπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως σφράγισαν τη συμμετοχή της στο Πολιτικό Κέντρο, καθώς και τον επιτελικό της ρόλο στο κόμμα, στον πολιτικό και προγραμματικό σχεδιασμό, που καθορίζει και την ευρύτερη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ. Ο έτερος που θα συμμετάσχει στο Πολιτικό Κέντρο είναι ο Παύλος Γερουλάνος, στον οποίο, εκτός του χαρτοφυλακίου Οικονομίας που έχει και θα διατηρήσει στο σκιώδες υπουργικό που ετοιμάζεται, ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου – ο βουλευτής της Α’ Αθήνας ζήτησε χρόνο για να το σκεφτεί. Στο Πολιτικό Κέντρο αναμένεται να συμμετέχει και ο Χάρης Δούκας, ο οποίος είχε χθες το βράδυ την πρώτη επαφή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Νέος εκπρόσωπος

Δύο ακόμα πρόσωπα θα συμμετέχουν σίγουρα στο συγκεκριμένο όργανο, το οποίο θα αριθμεί συνολικά έντεκα μέλη: ο Λευτέρης Καρχιμάκης ως μέλος της ομάδας του πολιτικού σχεδιασμού και ο Θανάσης Γλαβίνας, ο οποίος ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, αποχωρεί από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου. Ο εργατολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Τσουκαλάς αναμένεται να τον αντικαταστήσει, με αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου την Ολγα Μαρκογιαννάκη – ο Τσουκαλάς θα συμμετέχει εκ της νέας του θέσης και αυτός στο Πολιτικό Κέντρο. Ο Τσουκαλάς και η Μαρκογιαννάκη μαζί με τη διευθύντρια επικοινωνίας Στεφανία Μουρελάτου και τον Βαγγέλη Τσόγκα αναμένεται να αποτελέσουν και τη βασική ομάδα επικοινωνίας, η οποία, μεταξύ άλλων, θα βρίσκεται στον πρωινό καφέ.

Αλλαγές και στην ΚΟ

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, οι αλλαγές που αναμένονται θα είναι όλες στη βιτρίνα: στη θέση της Ευαγγελίας Λιακούλη, η οποία αποχωρεί από γραμματέας ΚΟ, αναμένεται να πάει ένας έμπειρος βουλευτής από την περιφέρεια, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο όνομα του Δημήτρη Μπιάγκη, βουλευτή Κέρκυρας, που βρίσκεται στην τρίτη κοινοβουλευτική του θητεία – αν δεν προκύψει κάποια καραμπόλα. Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις των εκπροσώπων εξαρτώνται και από την τελική τοποθέτηση Γερουλάνου: σε κάθε περίπτωση, σε θέση εκπροσώπου αναμένεται να παραμείνει ο Δημήτρης Μάντζος, ενώ για την άλλη θέση (το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προτείνει και τρίτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, ως μπαλαντέρ) ακούγεται ο Παύλος Χρηστίδης.