Ολη η πίεση στη Ρεάλ

Από τον τελικό του Βερολίνου έχουν περάσει πέντε μήνες με τον Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό να θέλει να «πληγώσει» ξανά απόψε (21.45, Novasports Prime) – αυτή τη φορά στη Μαδρίτη – τη Βασίλισσα της Ευρώπης που βρίσκεται σε μεγάλη κρίση με 4 ήττες (2 στο ισπανικό πρωτάθλημα και 2 στην Ευρωλίγκα) στα τελευταία της 6 παιχνίδια.

Η Ρεάλ υποδέχεται τους Πράσινους σε ένα κομβικό παιχνίδι (και ας είναι πολύ νωρίς στη χρονιά) που, αν το χάσει, πιθανότατα θα αποχωρήσει και ο προπονητής της Τσους Ματέο, ο οποίος, όπως δήλωσε, «μας περιμένει ένας πολύ δυνατός Παναθηναϊκός, αν και μόλις έχασε στο Παρίσι, με όλους τους αστέρες του περσινού ρόστερ και κάποιες προσθήκες να ενισχύουν την ομάδα του. Αλλά παίζουμε στο σπίτι μας, με την υποστήριξη των οπαδών μας, ελπίζοντας να κάνουμε αυτό το βήμα μπροστά για να αρχίσουμε να προσθέτουμε νίκες. Ομως ο αντίπαλός μας είναι υψηλής κλάσης και θα απαιτηθούν τα μέγιστα, δίνοντας το 100% τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και βρίσκοντας λύσεις απέναντι σε μια ομάδα που είναι επίσης καλή στην άμυνα».

Ο ισπανός τεχνικός είναι υπό (μεγάλη) πίεση, έστω και αν θα έχει στη διάθεσή του τον Φακούντο Καμπάτσο που έληξε η τιμωρία του, με τον Αργεντινό να θυμίζει ότι είναι πολύ μεγάλη η αντιπαλότητα των δύο ομάδων.

Οι Πράσινοι, σε μια κακή βραδιά στο Παρίσι, γνώρισαν την ήττα από την Παρί και κάνουν την αυτοκριτική τους, παρά το γεγονός ότι υπέβαλαν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, καθώς διαμαρτύρονται για τη φάση που εκτυλίχθηκε στα 3’42” πριν από τη λήξη του αγώνα, όταν ο Εργκίν Αταμάν χρεώθηκε με τεχνική ποινή (για διαμαρτυρία για φάουλ που δεν δόθηκε στον Μήτογλου) και το παιχνίδι δεν σταμάτησε και χρεώθηκε και αντιαθλητικό του Ναν στον Καβαλιέρ.

«Δεν θέλω να μιλήσω για τα όσα έγιναν στο Παρίσι γιατί οι σκέψεις μου… Δεν έχω σχόλια. Αλλά μπορείτε να δείτε τι έγινε στη διάρκεια του αγώνα. Είναι ξεκάθαρο και πρέπει να διορθωθεί. Στη Μαδρίτη περιμένω να είμαστε έτοιμοι» τόνισε ο Κέντρικ Ναν.