Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης δύο εκκλησιών στην Καρπασία

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης δύο εκκλησιών στην Καρπασία – Τι λέει ο Συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Σώτος Κτωρής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στην εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου, στην ομώνυμη κοινότητα και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Κώμα του Γιαλού, στην Καρπασία.

Σε αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Σώτος Κτωρής αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των εργασιών στις δύο αυτές κατεχόμενες εκκλησίες.

Την Παρασκευή, ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου, ενώ την Κυριακή, σε άλλη ανάρτηση, σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Κώμα του Γιαλού.

Και οι δύο εκκλησίες χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα. Συντηρήθηκαν από ομάδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων συντηρητών, μηχανικών και αρχιτεκτόνων.

Και τα δύο έργα χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ και τις κοινότητες Αγίου Θεοδώρου και Κώμα του Γιαλού, αντίστοιχα, και υλοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη της UNDP.