Οταν οι Κιτρινόμαυροι συζήτησαν με τον Λουτσέσκου

Τον Ιούλιο του 2020 και με τον Λουτσέσκου να βρίσκεται μακριά, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και την Αλ Χιλάλ, οι δύο ομάδες μένουν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ, με τους φιλοξενούμενους να βολεύονται από το αποτέλεσμα αλλά και να αγωνίζονται με δώδεκα παίκτες που είχαν ληγμένα δελτία. Η ΑΕΚ δεν θα υποβάλει ένσταση όπως είχε δικαίωμα να κάνει, κι έτσι ο ΠΑΟΚ τη γλιτώνει παρά την αδιανόητη γκάφα του.

Το καλοκαίρι του 2021 ο Ρουμάνος επιστρέφει στην Τούμπα. Πριν συμβεί αυτό όμως, ο Μελισσανίδης έχει προσπαθήσει να τον πάρει στην ΑΕΚ! Μάλιστα φέρεται ότι έχουν υπάρξει και προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ τους, κάτι που εξόργισε τον κόσμο της Ενωσης. Τελικά η ιστορία δεν προχώρησε, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει σφήνα και να υπογράφει με τον Λουτσέσκου.

Το σημείο «μηδέν»

Αξίζει να σημειωθεί πως παρ’ όλα αυτά, οι σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων σε διοικητικό επίπεδο παρέμεναν καλές τα περισσότερα από αυτά τα χρόνια. Το περιστατικό όμως που άλλαξε οριστικά μέχρι σήμερα τις ισορροπίες ήταν αυτό στην Τούμπα για τα περσινά πλέι οφ. Ενα περιστατικό που αυτή τη φορά δεν είχε πρωταγωνιστή τον Λουτσέσκου, αλλά τον Αλμέιδα ο οποίος αντέδρασε έντονα μετά τη λήξη του ματς νιώθοντας πως απειλείται από ένα πλήθος ανθρώπων των γηπεδούχων που βρέθηκαν γύρω του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πιάσει από τον λαιμό στέλεχος της ΔΕΑΒ, με τον ίδιο να απολογείται στη συνέχεια για τη συμπεριφορά του. Στο επεισόδιο είχε εμπλοκή και ο τότε διοικητικός παράγοντας του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, που λογομάχησε και σπρώχτηκε με τον προπονητή της Ενωσης πριν γενικευτεί η ένταση.