Ο ακριβός πήρε επιτέλους την μπαγκέτα του ηγέτη

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον Παναθηναϊκό στο φετινό πρωτάθλημα ήρθε απέναντι στον ΟΦΗ στην Κρήτη και έφερε την υπογραφή ενός ποδοσφαιριστή. Ο Τετέ έβαλε σφραγίδα στο ματς, όχι μονάχα με το γκολ που σημείωσε στο 6ο λεπτό και το οποίο ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι, αλλά με τη γενικότερη εικόνα του μέσα στο γήπεδο. Δείχνοντας πως πια εκείνος είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο και παίρνοντας αυτόν τον ρόλο σχετικά γρήγορα. Αλλά όχι και… παράλογα, καθώς θυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός έδωσε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλατασαράι προκειμένου να τον κάνει δικό του, ενώ ο Βραζιλιάνος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του ρόστερ των Πράσινων.

Ο Τετέ με το γκολ που σημείωσε απέναντι στον ΟΦΗ έφτασε ήδη τα πέντε συνολικά, σε 14 συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έχει σκοράρει τρία γκολ στο πρωτάθλημα (με Καλλιθέα, Πανσερραϊκό και ΟΦΗ), ενώ έχει πετύχει και δύο γκολ στην Ευρώπη. Ενα απέναντι στον Αγιαξ στο Αμστερνταμ, που είχε στείλει το ματς στην παράταση και ένα κόντρα στη Λανς στο Ολυμπιακό Στάδιο με το οποίο ο Παναθηναϊκός σφράγισε την παρουσία του στη League Phase του Conference League. Την Κυριακή στο «Γεντί Κουλέ» ο Τετέ έκανε ίσως την πιο «γεμάτη» του εμφάνιση από τη στιγμή που φόρεσε την πράσινη φανέλα.

Ο Βραζιλιάνος είχε συνολικά 43 στις 46 πετυχημένες πάσες εκ των οποίων σχεδόν οι μισές (20/21) ήταν στην επίθεση. Συνολικά κατέγραψε 64 ενέργειες με την μπάλα, ενώ είχε έξι ενέργειες μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον από πλευράς Παναθηναϊκού, ακόμα και από τον Γερεμέγεφ που ήταν ο σέντερ φορ. Σε μια ομάδα στην οποία ο Ντιέγκο Αλόνσο ακόμα… ψάχνεται για τον έναν εκ των δύο εξτρέμ (Τζούρισιτς, Πελίστρι, Μαντσίνι έχουν βρεθεί βασικοί), ο Τετέ είναι η… σταθερά του προπονητή του. Και κάνει τη διαφορά μέσα στο γήπεδο.

Οι εργασίες στο ΟΑΚΑ

Το καλοκαίρι του 2025 θα ξεκινήσουν εργασίες στο ΟΑΚΑ, οι οποίες θα αφορούν μεταξύ άλλων τα στέγαστρα του Καλατράβα, τις εισόδους, το Τείχος των Εθνών και την Αγορά. Σύμφωνα με πηγές, το PFF που διοικείται από τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη είναι έτοιμο να προκηρύξει τον διεθνή διαγωνισμό ύψους 65 εκατ. ευρώ για τη μελέτη και την κατασκευή που αφορά στην αποκατάσταση της στατικής επάρκειας των στεγάστρων Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ. Αυτός αναμένεται να προκηρυχθεί στα τέλη του Οκτωβρίου. Η χρηματοδότηση για το έργο αυτό θα προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Την είδηση έφερε στη δημοσιότητα το «Βήμα» και χθες υπήρξε μια φημολογία ότι ο Παναθηναϊκός θα… αναγκαστεί να αλλάξει και πάλι έδρα. Δηλαδή να φύγει από το Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο χρησιμοποιεί από φέτος και να επιστρέψει στη φυσική του έδρα, στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ωστόσο άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που μέσω ανακοίνωσής της ξεκαθάρισε πως τα έργα που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση θα είναι εκτός ημερομηνιών που θα υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της ομάδας από το Ολυμπιακό Στάδιο.

«Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο να χρησιμοποιεί ως έδρα του το Ολυμπιακό Στάδιο. Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες από διάφορα πιθανά κακόβουλα και ύποπτα δημοσιεύματα, είναι πασιφανές ότι οποιαδήποτε έργα προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα κατά το οποίο η ομάδα μας δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε», ανέφερε η ανακοίνωση.

Στα αγωνιστικά, όσοι έπαιξαν βασικοί στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Ο Σπόραρ έμεινε εκτός λόγω ίωσης, ενώ οι Ιωαννίδης και Μαξ έκαναν θεραπεία και ατομικό.

Τέλος, ο Aρης ζήτησε εισιτήρια για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή, ωστόσο οι Πράσινοι έδωσαν αρνητική απάντηση.