Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έφθασε στην Αυστραλία για εξαήμερη περιοδεία

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έφθασε στην Αυστραλία για μια εξαήμερη περιοδεία, το πιο πολυήμερο ταξίδι που έχει πραγματοποιήσει αφότου ανακοίνωσε, πριν από οκτώ μήνες, πως πάσχει από καρκίνο.

Ο Κάρολος Γ’ και η σύζυγός του Καμίλα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ έπειτα από ένα εξαντλητικό ταξίδι άνω των 20 ωρών.

Κάτω από βροχή, τους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι,η Γενική  Κυβερνήτης της Αυστραλίας Σαμ Μόστιν και ο πρωθυπουργός της ς Νέας Νότιας Ουαλίας Κρις Μινς, καθώς και παιδιά που τους προσέφεραν λουλούδια.

Η πρώτη επίσκεψη μονάρχη τα τελευταία 13 χρόνια στην Αυστραλία έχει φέρει πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα αν θα πρέπει να είναι αρχηγός του κράτους Βρετανός βασιλέας με τις δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν τους Αυστραλούς διχασμένους για το αν θέλουν να γίνουν δημοκρατία.

Η ανησυχία για την υγεία του Καρόλου έκανε τον συγγραφέα του βιβλίου “Η Λίστα του Σίντλερ” Τόμας Κένελι να δεχτεί πρόσκληση για να συναντήσει το βασιλικό ζεύγος, το οποίο χαρακτηρίζει φιλικό και προσιτό.

Σε συνέντευξή του ο Κένελι είπε ότι είναι ντροπή οι Αυστραλοί να είναι υποτελείς του βασιλιά προσθέτοντας ωστόσο ότι γι’αυτό δεν ευθύνεται ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι Αυστραλοί είναι εκείνοι που θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να γίνουν δημοκρατία.

“Ελπίζω να είναι ΟΚ σε αυτή την περιοδεία επειδή έχει αυτόν τον καρκίνο. Δεν είναι αυτός το πρόβλημα σε όλο αυτό γιατί έχει πει ξανά και ξανά ότι είναι δικό μας ζήτημα”, δήλωσε ο Κένελι.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες του ομίλου News Corp αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι 45% των Αυστραλών επιθυμούν να παραμείνει η χώρα συνταγματική μοναρχία έναντι 33% που θέλουν να γίνει δημοκρατία και οι υπόλοιποι είναι αναποφάσιστοι.

O βασιλιάς και η βασίλισσα θα επισκεφθούτν την Καμπέρα και τη Νέα Νότια Ουαλία.

Ο Πρωθυπουργός της ΝΝΟ κ. Chris Minns προσκαλεί το κοινό να παρευρεθεί και να υποδεχθεί το βασιλικό ζεύγος στην Όπερα του Σίδνεϊ την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, που θα ακολουθήσει εντυπωσιακή επιθεώρηση του πολεμικού ναυτικού.

Τα μέλη του κοινού προσκαλούνται στον προαύλιο χώρο της Όπερας του Σίδνεϊ για την ειδική εκδήλωση και την ευκαιρία να συναντήσουν τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα. Μετά την απογευματινή εκδήλωση [στις 4.20 μ.μ.] θα ακολουθήσει επιθεώρηση του στόλου στο λιμάνι , καθώς και πτήσεις της Αυστραλιανής Αμυντικής Δύναμης.

 

 

The post Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έφθασε στην Αυστραλία για εξαήμερη περιοδεία appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.