Ο Γιούργκεν Κλοπ και το παρελθόν του

Λειψία – Λίβερπουλ και στη μέση ο Γιούργκεν Κλοπ. Η ομάδα της Σαξονίας αποτελεί το αγαπημένο παιδί της Red Bull, στην οποία ο Κλοπ συμφώνησε να αναλάβει ρόλο Παγκόσμιου Επικεφαλής Ποδοσφαίρου, με άλλα λόγια θα είναι το μεγάλο αφεντικό των Ταύρων.

Στο τελευταίο παιχνίδι της Μάιντς με τη Λειψία, οι οπαδοί της πρώτης ομάδας του Κλοπ στην Μπουντεσλίγκα έστειλαν τα δικά τους μηνύματα μέσω πανό: «Εχεις τρελαθεί;». «Ξέχασες όλα όσα σου δώσαμε;». «Μου αρέσουν οι άνθρωποι μέχρι να με απογοητεύσουν».

Τώρα έρχεται η σειρά των οπαδών της Λίβερπουλ να στείλουν τα δικά τους μηνύματα στον Κλοπ για την απόφασή του να αναλάβει νέο πόστο, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα υποστήριζε πως θα ξεκουραστεί για τουλάχιστον έναν χρόνο.

«Θέλει ηρεμία»

Ο προπονητής της Λειψίας Μάρκο Ρόζε δήλωσε βεβαίως πως δεν σήκωσε το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με τον Κλοπ προκειμένου να του δώσει συμβουλές για το αποψινό παιχνίδι, γιατί προφανώς αντιλήφθηκε πως δεν θα έπαιρνε απάντηση.

«Βρίσκεται στη Μαγιόρκα και προσέχει τη σύζυγό του και τον σκύλο του. Χρειάζεται ηρεμία και ησυχία», είπε ο Ρόζε για τον Κλοπ.

Ο Ρόζε βρίσκεται υπό πίεση καθώς η Λειψία μετρά δύο ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το αήττητο που διατηρεί στην Μπουντεσλίγκα όπου ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Μπάγερν.

Ο γερμανός προπονητής μοιάζει να ετοιμάζεται και για τρίτη ήττα στη διοργάνωση. «Εχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια ύστερα απ’ αυτό με τη Λίβερπουλ για να αντιστρέψουμε την κατάσταση», έλεγε χθες.

Με φόρα

Η Λίβερπουλ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετρώντας δέκα νίκες σε έντεκα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ οδηγεί την κούρσα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο διάδοχος του Κλοπ, ο Αρνε Σλοτ, κάνει εξαιρετική δουλειά, ενώ πολλοί παίκτες που βρίσκονταν στο «ψυγείο» έχουν μετατραπεί σε πρωταγωνιστές.

Τα μέλη της αγγλικής ομάδας αναγκάστηκαν να αλλάξουν σχέδια για τη διαμονή τους στη Λειψία, αφού η πρώτη επιλογή τους, το ξενοδοχείο Steigenberger, είναι κλεισμένο για συνέδριο και θα αναγκαστούν να καταλύσουν στο Westin. Επίσης δεν θα επιστρέψουν στο Λίβερπουλ μετά το ματς, αλλά θα παραμείνουν ακόμα ένα βράδυ στη Γερμανία.

Θα είναι η τρίτη φορά που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο προηγούμενες ήταν για τη σεζόν 2020/21, στη φάση των 16, με τους Κόκκινους να σημειώνουν δύο νίκες με 2-0.