Ο επαγγελματικός αθλητισμός και η «πραγματική ζωή»

Το «Starting 5» ακολουθεί το πρότυπο άλλων επιτυχημένων αθλητικών σειρών του Netflix, όπως το «Quarterback», που ασχολήθηκε με το αμερικανικό ποδόσφαιρο, και το «Full Swing», που εστίασε στο γκολφ. Σε αυτές τις σειρές, το Netflix επιχειρεί να δώσει στους θεατές μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση στη ζωή των αθλητών, μακριά από τις κάμερες των αγώνων και τις συνήθεις δημοσιογραφικές αναλύσεις. Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στα στατιστικά και τα κατορθώματα των παικτών στο γήπεδο, αλλά δείχνει τις σχέσεις τους με την οικογένεια, τους φίλους και τις προσωπικές τους στιγμές.

Ως παραγωγός, ο Τζέιμς έχει επεκτείνει το όραμά του με το talk-show «The Shop» (πριν στην HBO και τώρα στο YouTube), το παιχνίδι «The Wall» (NBC) ή τη σειρά ντοκιμαντέρ όπως το «The Redeem Team» ( 2022). Στις ταινίες, ο ΛεΜπρον προσπάθησε να μιμηθεί τον Τζόρνταν με το «Space Jam: A New Legacy» (2021), αλλά το έργο αποδείχθηκε μέτριο εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού: με προϋπολογισμό περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια, είχε έσοδα 163,7 εκατ.

Τα πήγε καλύτερα με το «Hustle» (2022), μια ταινία για το Netflix που είχε πολλή απήχηση για έναν σκάουτερ μπάσκετ (Adam Sandler) που βρήκε ένα ασυνήθιστο ταλέντο στον Bo Cruz (με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ).

Επιπλέον, φέτος παρουσίασε στο Λος Αντζελες (ΗΠΑ) τη δεύτερη διοργάνωση του Uninterrupted Film Festival, το οποίο σε συνεργασία με την τενίστρια Ναόμι Οσάκα και τον αστέρα του NBA Τζόελ Εμπιντ δημιουργεί επίσης γέφυρες μεταξύ κινηματογράφου και αθλητισμού.

Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, που πρόκειται να κλείσει τα 40, διατηρεί μια αδυσώπητη επιθυμία να συνεχίσει να κερδίζει και αυτή η φιλοδοξία είναι επίσης αισθητή στην επιχειρηματική του πλευρά. Το περιοδικό «Forbes» τον κατέταξε στην τέταρτη θέση το 2024 μεταξύ των αθλητών με τα υψηλότερα έσοδα φέτος με 128,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο επόμενος μεγάλος του στόχος είναι να όταν σταματήσει να έχει μια μπάλα στα χέρια του να γίνει ιδιοκτήτης ενός franchise NBA στο Λας Βέγκας, μια πόλη που ήδη εμφανίζεται στα σχέδια επέκτασης του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη.