Ο Λουτσέσκου έτοιμος για όλα

Η διακοπή του πρωταθλήματος μπορεί να λειτουργήσει ως βάλσαμο στον ΠΑΟΚ, μετά τη… φωτιά που άναψε ο κόουτς Ραζβάν Λουτσέσκου στη Λιβαδειά, στον νικηφόρο αγώνα επί του Λεβαδειακού.

«Εσείς όλοι οι άνθρωποι, ο ιδιοκτήτης, πρέπει να καταλάβετε πως όταν αλλάζει η ομάδα κάθε χρόνο, ουσιαστικά φτιάχνεις ξανά την ομάδα, από το μηδέν. Για να μην πω, από το μείον πέντε. Και όταν γίνεται αυτή η ανανέωση, χρειάζεται χρόνος, είτε το θέλετε είτε όχι. Δεν γίνονται όλα τα πράγματα σε ένα βράδυ. Υπάρχουν αυτοματισμοί, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να φτιαχτούν ξανά, η σύνδεση μεταξύ των παικτών που πρέπει να γίνει ξανά» είπε αρχικά ο Ρουμάνος.

Και μετά… απασφάλισε: «Είμαι εδώ αυτή τη νύχτα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω στη Θεσσαλονίκη και να πάρω τις βαλίτσες μου για το Βουκουρέστι την επόμενη ημέρα αν όλοι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν αυτή τη διαδικασία που εξήγησα. Ολοι θα πρέπει να καταλάβουν τη διαδικασία της δουλειάς που κάνουμε. Είμαι σε ειρήνη με το τι έχω κάνει στον ΠΑΟΚ, έχω δείξει τι μπορώ να κάνω, αν δεν είναι κάποιος ευχαριστημένος, εγώ είμαι εδώ, μπορώ να φύγω πίσω στο Βουκουρέστι χωρίς κανένα πρόβλημα», έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και ουσιαστικά προς όποιον μπορεί να μην τον θέλει να συνεχίσει το έργο του στην ομάδα.

«Στη σέντρα»

Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ο ρουμάνος τεχνικός έκανε ροτέισον, αλλά η ομάδα ήταν απογοητευτική και με σύμμαχο την τύχη (το αριστερό δοκάρι του Κοτάρτσκι στο οποίο σταμάτησε η μπάλα, στο χτύπημα πέναλτι του Μπάλτσι στο 70′ και με το σκορ στο 0-0 ακόμα) πήρε τη νίκη αλλά κυρίως με τις αλλαγές που έκανε, βάζοντας παίκτες από το βασικό σχήμα που εμπιστεύεται.

Είναι αλήθεια ότι έχει παράπονο γιατί, για μια ακόμα χρονιά, δεν ήρθαν νωρίς οι παίκτες που ήθελε σε κάποιες θέσεις και δεν μπορεί την ίδια στιγμή να δέχεται αυστηρή κριτική η ομάδα και να βάζει και πρόστιμο η διοίκηση στους παίκτες μετά την ήττα με τη Στεάουα, εκθέτοντας ουσιαστικά τον προπονητή.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπαίνει μπροστά ως ασπίδα και λέει: «Αφήστε μας να δουλέψουμε» έχοντας εγγυηθεί όπως και πέρυσι ότι η ομάδα θα αρχίσει να ρολάρει τον Νοέμβριο.