Ο Λουτσέσκου και τα γνωστά σόου…

Υπήρχε άραγε κάποιος που να απόρησε με τη συμπεριφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια; Είναι πλέον συνηθισμένες οι προκλήσεις από μέρους του, όπως και το ότι δεν τιμωρείται ό,τι κι αν κάνει, ό,τι κι αν πει. Εχοντας αυτό στο μυαλό του έδωσε ακόμη ένα σόου, προκαλώντας χαμό σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε κανένας λόγος για να συμβεί κάτι τέτοιο. Για άλλη μία φορά έγινε (αρνητικός) πρωταγωνιστής και… καθάρισε με ένα «αυτός είμαι, όποιος θέλει το δέχεται». Και καλά κάνει. Εδώ έχει συνδέσει το ελληνικό πρωτάθλημα με τη φασιστική Γερμανία και δεν τον κάλεσε κανείς να απολογηθεί. Εχει κάνει πολλά άλλα, ακόμη και σοβαρές διενέξεις με αντιπάλους και δεν κουνήθηκε φύλλο. Γιατί να μην πουλάει τρέλα; Πολύ καλά κάνει.

Και θα συνεχίσει να κάνει βέβαια ενώ έχει και όλους αυτούς που τον αποθεώνουν γιατί έχει υψώσει το… λάβαρο της επανάστασης για τον αδικημένο ΠΑΟΚ. Εξι και βάλε χρόνια ύστερα από εκείνο το παιχνίδι με την ΑΕΚ και ακόμη δεν έχει χωνέψει την πραγματικότητα. Συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του, να μιλάει για κλέφτες και να έχει κάποιους να τον χειροκροτούν και να θεωρούν πως είναι και στοχοποιημένος από πάνω. Μιλάμε για τον ορισμό της ατιμωρησίας, για έναν άνθρωπο που δεν σταματάει να προκαλεί και να κουνάει και το δάχτυλο από πάνω. Οπουδήποτε αλλού θα είχε τιμωρηθεί παραδειγματικά καιρό τώρα, στην Ελλάδα δεν τον αγγίζει τίποτα.

Και το τρομερό της υπόθεσης σχετικά με όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν πως οι παίκτες των δύο ομάδων με τη λήξη του ματς αγκαλιάζονταν και τα έλεγαν μεταξύ τους σε πολύ καλό κλίμα. Κανείς δεν ήρθε σε κόντρα με κάποιον παρότι το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και είχε ένταση. Κι από την άλλη ο Λουτσέσκου έκανε τα δικά του με το σύνδρομο καταδίωξης που τον διακατέχει, θεωρώντας πως όλοι τον κυνηγούν και τον αδικούν. Υπάρχει πιο χαρακτηριστική από τη φάση με τον Πήλιο και τον Οτο που ο παίκτης του ΠΑΟΚ γλιτώνει την κάρτα για το μαρκάρισμά του και ο Ρουμάνος γυρίζει στην καμέρα, εν ώρα αγώνα, και λέει ότι κάθε χρόνο σε αυτό το γήπεδο γίνονται τα ίδια; Τι γίνεται δηλαδή; Οτι δόθηκε ένα φάουλ που ήταν; Κανένα νόημα…