«Ο Πινέδα θέλει να γυρίσει στο Μεξικό»

Το καλοκαίρι έγινε σίριαλ η υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα και της ενδεχόμενης επιστροφής του στο Μεξικό. Υπήρξαν προτάσεις προς την ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή, όλες έπεσαν στο κενό, όμως οι συμπατριώτες του δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω. Και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη χώρα, τέσσερις ομάδες ετοιμάζονται να επανέλθουν τον Ιανουάριο και να κάνουν κίνηση για τον παίκτη. Μάλιστα το πρόσφατο ταξίδι του Πινέδα στο Μεξικό για τις υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα φούντωσε εκ νέου τις φήμες για τον χαφ της Ενωσης.

Στο δημοσιεύμα γίνεται λόγος ξανά για μεγάλη επιθυμία του ποδοσφαιριστή να γυρίσει στη χώρα του και να παίξει σε ομάδα του πρωταθλήματος. Προλαβαίνοντας την Κλαουσούρα του 2025. Και αφήνουν ορθάνοιχτο το θέμα επιστροφής του, βάζοντας στο… κόλπο και τις τέσσερις μεγάλες ομάδες της χώρας. Μοντερέι, Κρουζ Αζούλ, Τολούκα και Τσίβας είναι οι τέσσερις σύλλογοι που παρακολουθούν την περίπτωση του Πινέδα και μάλιστα υπάρχουν εκτενείς αναφορές για τα οικονομικά δεδομένα και το πού μπορεί να φτάσει η πρόταση της κάθε ομάδας.

Εντσο Ντίας

Παράλληλα, υπήρξαν στο εξωτερικό δημοσιεύματα που θέλουν την ΑΕΚ όχι μόνο να ενεργοποιεί εκ νέου το ενδιαφέρον της για τον Εντσο Ντίας, αλλά να είναι και έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ενόψει του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Αργεντινή, ο Ματίας Αλμέιδα έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για την απόκτηση του αργεντινού αριστερού μπακ «με δανεισμό χαμηλής χρέωσης και οψιόν αγοράς» όπως αναφέρεται και πως ο ίδιος ο παίκτης έχει εκφράσει την επιθυμία του να φύγει από τη Ρίβερ Πλέιτ καθώς δεν είναι στα αρχικά πλάνα του Γκαγιάρδο. «Ο Ντίας βλέπει το ενδεχόμενο να πάει στην ΑΕΚ ζεστά λόγω Αλμέιδα και της παρουσίας των Αργεντινών εκεί, όμως πρώτα η Ρίβερ θα πρέπει να δώσει το ΟΚ για την αποχώρησή του», κλείνει το δημοσιεύμα. Η ΑΕΚ θα έχει τη στήριξη των οπαδών της στην εκτός έδρας αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Οι Σερραίοι ανακοίνωσαν ότι σήμερα ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για το παιχνίδι με την Ενωση στις 26 Οκτωβρίου και όπως ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους, εισιτήρια θα πάρουν και οι οπαδοί του Δικεφάλου.