Ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε πως θ’ αποσυρθεί το Νοέμβριο από τα γήπεδα

Ο Ράφα Ναδάλ γνωστοποίησε πως σκοπεύει να βάλει τέλος στη σπουδαία καριέρα του το Νοέμβριο, μετά τους αγώνες με την Ισπανία για το κύπελλο Ντέιβις.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά τα τελευταία χρόνια, ειδικά τα δύο προηγούμενα, είχα πολλά προβλήματα τραυματισμών κι αυτό δεν με αφήνει να συνεχίσω στο επίπεδο που επιθυμώ», τόνισε ο διάσημος 38χρονος πλέον Ισπανός σούπερ σταρ του παγκόσμιου τένις, που έχει στην κατοχή του 22 τρόπαια από τουρνουά Grand Slam, και συμπλήρωσε στο βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Αυτή είναι η δύσκολη απόφαση, που μου πήρε χρόνο να πάρω, αλλά σε αυτή τη ζωή όλα έχουν αρχή και τέλος. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλω ένα τέλος σε μια καριέρα που ήταν μεγάλη και πολύ πιο επιτυχημένη από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ», ενώ τόνισε πως είναι ενθουσιασμένος που το τελευταίο του τουρνουά θα είναι με τα χρώματα της Ισπανίας:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που το τελευταίο μου τουρνουά είναι η τελική φάση του Davis Cup, όπου θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Κλείνει ένας κύκλος, αφού ένας από τους πρώτους μου θριάμβους ως επαγγελματίας ήταν ο τελικός στη Σεβίλλη το 2004. Νιώθω πολύ τυχερός για όλα αυτά που μπόρεσα να ζήσω. Θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη τη βιομηχανία του τένις, τους συμπαίκτες μου, τους μεγάλους αντιπάλους μου. Έχω περάσει πολλές ώρες μαζί τους και έχω ζήσει πολλές στιγμές που θα θυμάμαι για την υπόλοιπη ζωή μου».

Ο Ναδάλ αγωνίστηκε τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού όπου έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον δεύτερο γύρο, ενώ στη συνέχεια αποσύρθηκε και από τα επόμενα τουρνουά, λόγω ανησυχιών για τη φυσική κατάστασή του. Στα 20 και πλέον χρόνια της εκπληκτικής καριέρας του, που τον ανέδειξε ως έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών, κέρδισε τα περισσότερα, πίσω μόνο από τον πολυνίκη (24 τρόπαια), Νόβακ Τζόκοβιτς.

Συνολικά συμμετείχε σε 30 τελικούς Grand Slam στην καριέρα του, με το ποσοστό των νικών του να φτάνουν το εκπληκτικό 73%. Ο Ναδάλ έχει πανηγυρίσει 14 Rolland Garros, τέσσερα US Open, δύο Wimbledon και ισάριθμα Australian Open.

Mil gracias a todos
Many thanks to all
Merci beaucoup à tous
Grazie mille à tutti
谢谢大家
شكرا لكم جميعا
תודה לכולכם
Obrigado a todos
Vielen Dank euch allen
Tack alla
Хвала свима
Gràcies a tots pic.twitter.com/7yPRs7QrOi

— Rafa Nadal (@RafaelNadal) October 10, 2024

The post Ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε πως θ’ αποσυρθεί το Νοέμβριο από τα γήπεδα appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.