Ο Τεντόγλου είναι υποψήφιος για Ευρωπαίος αθλητής της χρονιάς

Το 2024 ήταν ίσως η καλύτερη χρονιά στην έως τώρα καριέρα του Μίλτου Τεντόγλου καθώς εκτός από το δεύτερο χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου το περασμένο καλοκαίρι, κατέκτησε την «κορυφή» και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστό στίβου και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι επιδόσεις του, όπως ήταν φυσιολογικό, τον κατατάσσουν για τρίτη διαδοχική φορά ανάμεσα στους τρεις υποψηφίους για το βραβείο του καλύτερου αθλητή στην Ευρώπη για το 2024.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως εκτός από τον Τεντόγλου και οι άλλοι δυο της τριάδας είναι τα ίδια με αυτά το 2022 και το 2023.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Legends only.

Who is your men’s European Athlete of the Year for 2024?

Armand Duplantis

Jakob Ingebrigtsen

Miltiadis Tentoglou

Tune in live to the Golden Tracks award night from Skopje on 26 October on our YouTube channel! #GoldenTracks pic.twitter.com/awm1a15aQg

— European Athletics (@EuroAthletics) October 9, 2024

Ο λόγος για τον Σουηδό Μόντο Ντουπλάντις, που κατέκτησε κι εκείνος για δεύτερη διαδοχική φορά το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και τον Νορβηγό δρομέα μεγάλων αποστάσεων Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν.

Ο Τεντόγλου αποτελεί αναμφίβολα τον κορυφαίο άλτη του μήκους στον πλανήτη με αδιάλειπτες διακρίσεις σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις. Πάντως, τις δύο προηγούμενες φορές δεν κατάφερε να κερδίσει το εν λόγω βραβείο… αφού ο συναγωνισμός είναι… μεγάλος.

Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει στη διάρκεια του Γκαλά της Εuropean Athletics στις 26 Οκτωβρίου στην πόλη των Σκοπίων.

Οι κορυφαίοι ανά κατηγορία προκύπτουν από ψηφοφορίες που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (κοινό, εθνικές ομοσπονδίες, δημοσιογράφοι, ειδική επιτροπή).

Κορυφαίος άνδρας του 2023 ήταν ο Ινγκεμπρίγκτσεν, ενώ ο ίδιος αθλητής μοιράστηκε τον τίτλο με τον Ντουπλάντις το 2022.