Ο Φειδίας κάλεσε μαθητές σε διαδήλωση κατά της απαγόρευσης των κινητών και… δεν πήγε κανένας

Αντίθετο βρίσκει τον ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου η απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια παρουσίας των μαθητών στο σχολείο.  Για να τονίσει την εναντίωσή του κάλεσε όλους τους μαθητές της Λευκωσίας σε διαδήλωση, κατά του συγκεκριμένου μέτρου.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα, στην διαδήλωση δεν εμφανίστηκαν μαθητές, τουλάχιστον μέχρι μία συγκεκριμένη ώρα.

Το κάλεσμα για τους μαθητές

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ο Φειδίας επισκέφτηκε σχολεία στη Λευκωσία, οργανώνοντας τη διαδήλωση, καλώντας τους μαθητές να βρεθούν στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της πόλης στη 13:00, παρά το γεγονός ότι τα μαθήματα ολοκληρώνονται στις 13:35.

@fidiaspanayiotouΌλοι στις 1:00 μ.μ στην Πλατεία Ελευθερίας να διαδηλώσουμε♬ original sound – Fidias Panayiotou

Το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου προειδοποίησε τους μαθητές πως σε περίπτωση αποχώρησής τους από το σχολείο οι απουσίες θα είναι αδικαιολόγητες, ενώ και η ΠΣΕΜ (Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών) κάλεσε τους μαθητές να μην φύγουν από τα σχολεία και να μην συμμετέχουν στη διαδήλωση.

Τελικά, ο γνωστός YouTuber βρέθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας από νωρίς και όπως φαίνεται σε βίντεο κανένας μαθητής δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, τουλάχιστον πριν τις 13:35 που λήγει η σχολική μέρα.

Απαγόρευση κινητών στα ελληνικά σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη φετινή χρονιά οι μαθητές δεν επιτρέπεται ούτε στα ελληνικά σχολεία να έχουν ενεργοποιημένο το κινητό κατά την ώρα του μαθήματος.

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, «απαγορεύεται εντός των σχολικών χώρων – κτιρίων και υπαίθριων χώρων η εμφανής κατοχή ή και η χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής ή παιχνιδιών που διαθέτουν σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου, για συνομιλία, βιντεοσκόπηση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση από τους μαθητές/ τριες. Στην παραπάνω απαγόρευση δεν εμπίπτει η χρήση ιατρικών εφαρμογών μέσω κινητού τηλεφώνου ή άλλων συσκευών, αποκλειστικά και μόνο κατόπιν σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης».

Σοβαρές προβλέπονται οι τιμωρίες για τους παραβάτες.