Πάνω από 4.000 συμμετοχές από 28 χώρες (και την Αυστραλία)σε 63 δράσεις στο Navarino Challenge 2024

– Ο αθλητισμός, η ευεξία, η μακροζωία και η γαστρονομία ήταν τα στοιχεία που αναδείχτηκαν φέτος από την κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού Navarino Challenge, στις 18-20 Οκτωβρίου. Για 12η χρονιά, ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων συμμετείχαν σε 63 δράσεις στην Costa Navarino, στα ξενοδοχεία The Westin Resort Costa Navarino και W Costa Navarino και στον Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Στο 12ο Navarino Challenge είχε πάνω από 4.000 συμμετοχές ηλικίας από 1 μηνός έως 72 ετών, από 28 χώρες και 4 ηπείρους όπως: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Κολομβία, Περού, Βενεζουέλα, Νότια Κορέα, Αυστραλία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία.

Ο ιστορικός κόλπος του Ναυαρίνου, η νήσος Σφακτηρία, η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και η Βοϊδοκοιλιά που εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000, το Νιόκαστρο και το Παλαιόκαστρο καθώς επίσης, η Πύλος, η Χώρα, η Μεθώνη και η Κορώνη αναδείχτηκαν μέσα από τις δράσεις του Navarino Challenge 2024.

Φωτογραφία: Navarino Challenge /Elias Lefas

Ο Αθλητισμός Ενώνει

Το Navarino Challenge ένωσε τους ερασιτέχνες με τους επαγγελματίες αθλητές που συμμετείχαν, ενώ όλοι μαζί μοιράστηκαν την αξία του «ευ αγωνίζεσθαι», παρουσία Ολυμπιονικών. Στη διοργάνωση οι συμμετέχοντες αθλήθηκαν μαζί με σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες όπως οι Λευτέρης Πετρούνιας, Παύλος Καγιαλής, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Περικλής Ιακωβάκης, Δημήτρης Παπανικολάου, Εβίνα Μάλτση, Γρήγορης Πολυχρονίδης, Νάσος Γκαβέλας πρωταθλητές όπως οι Βασιλική Μιλλούση, Κώστας Κατσουράνης, Joe Arlauckas, συνάντησαν σπουδαίους αθλητές όπως οι Κωνσταντίνος Καρνάζης, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Λίζα Τριανταφυλλίδη, Σταύρος Τριανταφυλλίδης, Μιχάλης Στύλλας, Παναγιώτης Κοτρωνάρος, Γιώργος Δημουλάς, Αλέξανδρος Τζουμάκας, Γεωργία Καλτσή, Γιώργος Λαζαρίδης, Τζο Μαντά και προπονήθηκαν και έμαθαν τα μυστικά των δράσεων από τους Γιώργο Χατζηευσταθίου, Αντώνη Τανταλίδη, Δημήτρη Μώρο, Μάντη Περσάκη, Βάλια Μώραλη, Άγγελο Γιακουμίδη και Έφη Χατζηγεωργάκη.

Μια βραδιά γεμάτη συναισθήματα

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η βραδιά απονομών που περιλάμβανε βραβεύσεις σε αθλητές που έχουν ξεχωρίσει για το ήθος, το πάθος τους και τη συνεισφορά τους στον αθλητισμό και την κοινωνία. Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε ο Γιώργος Λέντζας δίνοντας τον πρώτο λόγο στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ActiveMedia Group και συνδιοργανωτή, κ. Άκη Τσόλη. Στο πλαίσιο των απονομών:

Δύο χρόνια μετά τον χαμό του δις αργυρού Ολυμπιονίκη του taekwondo Αλέξανδρου Νικολαΐδη, η διοργάνωση μαζί με την οικογένεια του Αλέξανδρου απένειμε το 2ο βραβείο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» που έχει θεσμοθετηθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Navarino Challenge. Παρουσία της συζύγου του Δώρας Τσαμπάζη, και των παιδιών τους, το 2ο βραβείο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» δόθηκε στην Ολυμπιονίκη και δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που ξεχωρίζει για το ήθος της και αποτελεί πρότυπο για τα νέα παιδιά. Παρουσία στη διοργάνωση είχε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος που μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον Αλέξανδρο.

Οι κάτοχοι 7 Παραολυμπιακών μεταλλίων στο boccia Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Κατερίνα Πατρώνη μαζί με την κόρη τους βραβεύτηκαν από την External Affairs Director της Novo Nordisk Hellas, κα. Μαίρη Καραγεώργου για την προώθηση του αθλητισμού ως πρότυπο οικογένειας

*τον σπουδαίο αναρριχητή που ηγήθηκε πριν 20 χρόνια στην 1η ελληνική αποστολή στο Έβερεστ Μιχάλη Στύλλα, βράβευσε ο Country Manager της The North Face, κ. Ηλίας Κανάκης

Φωτογραφία: Navarino Challenge /Elias Lefas

τον Ολυμπιονίκη και δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης Δημήτρη Παπανικολάου βράβευσαν η Group Corporate Communications & Sustainability Director του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, κα. Μάιρα Πασσιά και ο Business Development Manager της SIXT Greece, κ. Αντώνιος Μαρκουτσάς. Ο Δημήτρης Παπανικολάου καθήλωσε με τον λόγο του το κοινό καθώς αναφέρθηκε στο θέμα της συμπερίληψης και κάλεσε επί σκηνής την κόρη του Άρια.

τον πρωταθλητή Ευρώπης και Euro 2004 Legend Κώστα Κατσουράνη βράβευσε ο Managing Director της Miele Hellas, κ. Θάνος Κυριαζής

τον θρύλο της ελληνικής αναρρίχησης που ηγήθηκε στην 1η ελληνική αποστολή στο Έβερεστ Παναγιώτη Κοτρωνάρο, βράβευσε ο Brand and Media Manager της Βίκος ΑΕ, κ. Ηλίας Λυμπέρης

τον χάλκινο Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα Παύλο Καγιαλή βράβευσε η Group Corporate Communications & Sustainability Director του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, κα. Μάιρα Πασσιά

τον χρυσό και δύο φορές χάλκινο Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια βράβευσε ο Facilities Management Director της TEMES, κ. Γιώργος Παναγέας

τέλος τον δύο φορές χρυσό Παραολυμπιονίκη στα 100μ. T11 και συνεχιστή του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα με καταγωγή από την Πύλο, Νάσο Γκαβέλα βράβευσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Παναγιώτης Καρβέλας. Ο Νάσος Γκαβέλας μίλησε με δύναμη ψυχής για τους αγώνες του και το πως τους οραματίζεται στην προπόνηση δίνοντας δύναμη σε όλους να συνεχίζουν να κάνουν στη ζωή τους όσα ονειρεύονται.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες στο Navarino Challenge είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στις ακόλουθες διαδρομές τρεξίματος:

των 21,1χλμ powered by The North Face διασχίζοντας την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας μαζί με τον Ελληνοαμερικανό πρεσβευτή του ελληνικού τουρισμού Κωνσταντίνο Καρνάζη. Πρώτος στον Ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο αθλητής της The North Face, Αλέξανδρος Τζουμάκας που έκανε ρεκόρ διαδρομής με 01:18′:24”.

*των 10χλμ δίπλα στη θάλασσα,

των 5χλμ powered by Miele ανάμεσα σε ελαιόδεντρα

*του 1χλμ για παιδιά από 0 έως 9 ετών powered by Βίκος

του 1χλμ από 10 έως 14 ετών

και της διαδρομής 1χλμ. Run For All – Όλοι Μοναδικοί Όλοι Ίσοι powered by Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ με τη δυναμική συμμετοχή του συλλόγου από την Καλαμάτα ΔιαφοροΖΩ, καθώς επίσης, των Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νάσου Γκαβέλα, Γιώργου Λαζαρίδη, Γεωργίας Καλτσή, Γιώργου Λέντζα, Γεωργίας Παράσχου. Στο πλαίσιο της δράσης ο παρουσιαστής Γιώργος Λέντζας έδεσε τα μάτια του και έτρεξε με συνοδό του την ιδρύτρια του Humanity Greece Γεωργία Παράσχου σε μια προσπάθεια να βιώσει τον άθλο και την υπερπροσπάθεια του Νάσου Γκαβέλα ο οποίος έτρεξε με συνοδό του την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Στα δρομικά events του 1χλμ ξεχώρισαν τα πάνω από 500 παιδιά από τη Μεσσηνία και η δυναμική συμμετοχή του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των δρομικών αγώνων: https://www.navarinochallenge.com/results-2024

The post Πάνω από 4.000 συμμετοχές από 28 χώρες (και την Αυστραλία)σε 63 δράσεις στο Navarino Challenge 2024 appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.