Παίζοντας στα 17 του σαν φτασμένος ποδοσφαιριστής

Δεν είναι μόνο η παρουσία του όσον αφορά στο τακτικό και το ποιοτικό κομμάτι που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου. Είναι και η εικόνα που έβγαζε προς τους αντιπάλους του. Ο Χρήστος Μουζακίτης πήρε ακόμα μία πολύ μεγάλη ευκαιρία από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Εμφανίστηκε βασικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σε ένα ντέρμπι που πολλοί… φτασμένοι ποδοσφαιριστές μπορούν να λυγίσουν, να αγχωθούν, να μην αποδώσουν βάσει αυτών που μπορούν. Είναι ξεχωριστά αυτά τα ντέρμπι. Και τι έκανε ο μόλις 17 ετών Μουζακίτης; Μπήκε στο γήπεδο και ήταν σαν να παίζει με συνομήλικούς του.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι αντίπαλοί του προσπάθησαν να του «κόψουν» τον τσαμπουκά. Υπάρχει μια φάση που ο Μλαντένοβιτς πήγε να «την πει» στον μικρό προφανώς σε ένα mind game. Πιο παλιός, πιο έμπειρος, πιο δυνατός πιθανότατα. Αλλά ο μικρός δεν… μάσησε. Και αυτή είναι μια πρώτη εικόνα για το πώς ήθελε να αντιμετωπίσει την πρώτη του συμμετοχή σε ντέρμπι. Κάτι από τα προσεχώς. Ο Μουζακίτης ποιοτικά φαντάζει ως ένα πρότζεκτ τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά, που μπορεί να εκτοξευτεί.

Αλλά δεν αρκεί μόνο να ξέρεις ποδόσφαιρο και να είσαι ποιοτικός για να κάνεις καριέρα. Θέλει και προσωπικότητα. Μια προσωπικότητα που στα 17 σου χρόνια είναι αδύνατον να την έχεις, αλλά μέσα στη διαδικασία εξέλιξης ενός ποδοσφαιριστή σε αυτή την ηλικία, είναι απαραίτητο να στη μαθαίνουν, να δουλεύεις πάνω σε αυτή. Ο μικρός του Ολυμπιακού μοιάζει γεννημένος για να πετύχει και να φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Εχοντας ως γνώμονα πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που θα έχει τις καλές και τις κακές βραδιές, που θα έχει τα πάνω και τα κάτω του. Αλλά που η δουλειά είναι εκείνη που μετατρέπει κάποιον από απλά καλό ποδοσφαιριστή σε αστέρι του αθλήματος.