Παιχνίδι κατασκόπων

Υπάρχουν κρυμμένοι κατάσκοποι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»; Αυτό τουλάχιστον υπονοεί ο προπονητής της Ντόρτμουντ και πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, Νούρι Σαχίν με την απόφασή του να μην προπονηθούν οι παίκτες του στο γήπεδο της αποψινής αντιπάλου του για να αποφύγει τους κρυμμένους κατασκόπους, σύμφωνα με την «Bild».

Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου απόφαση της γερμανικής ομάδας, την οποία φυσικά δεν άφησε ασχολίαστη ο Κάρλο Αντσελότι: «Γνωρίζουμε τα πάντα για την Ντόρμτουντ. Δεν χρειάζεται να τους κατασκοπεύσουμε για να μάθουμε πώς παίζουν».

Ο Νούρι Σαχίν αγωνίστηκε στη Ρεάλ τη σεζόν 2011/12 χωρίς μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο δηλώνει πως έχει ευχάριστες αναμνήσεις από την παραμονή του στην ισπανική πρωτεύουσα, ενώ παρομοιάζει τη Ρεάλ με τρένο που δεν σταματά σε κανέναν σταθμό: «Αν το χάσεις, το έχασες».

Η αποψινή αναμέτρηση της Ρεάλ με την Ντόρτμουντ αποτελεί το sequel του τελευταίου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στον οποίον επικράτησαν οι Μερένγκες με 2-0, παρά το γεγονός ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι Βεστφαλοί ήταν καλύτεροι.

Μετά τους πειραματισμούς με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς ο Αντσελότι επιστρέφει στη γνωστή συνταγή με το «διαμάντι» του 4-4-2 και τον Μπέλιγχαμ στον γνωστό ρόλο που είχε πέρυσι και πρωταγωνιστούσε, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει φέτος.

Ο άγγλος διεθνής βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής για την πτώση στην απόδοσή του, αλλά ο Καρλέτο έσπευσε να τον υπερασπιστεί, όπως κάνει άλλωστε με όλους τους παίκτες του.

Η Ντόρτμουντ ταξιδεύει στη Μαδρίτη με τον αέρα που της δίνει η πρώτη θέση στη βαθμολογία στην οποία βρίσκεται ύστερα από δύο αγωνιστικές, σε αντίθεση με τη Ρεάλ που παραμένει κολλημένη στη 17η θέση που τη στέλνει στα πλέι οφ.

Σύμφωνα με τον Αντσελότι, πρόκειται για μία διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτή που έπαιξε στον τελικό και φυσικά έχει νέο προπονητή. Ωστόσο η ποδοσφαιρική φιλοσοφία της παραμένει η ίδια και στηρίζεται στην ένταση.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προπονητή της Ρεάλ όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν έχει δει τον Λουίς Ενρίκε που ζητούσε από τον Εμπαπέ να πιέζει τους αντιπάλους: «Τον προτιμώ να πετυχαίνει γκολ από το να πρεσάρει. Του είπα ό,τι έλεγα στον Μπενζεμά όταν ήταν εδώ».

Παρί – PSV, η πρώτη τους φορά

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η αναμέτρηση της Παρί με την Αϊντχόφεν. Πρόκειται για την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίσημο αγώνα και ο Λουίς Ενρίκε δεν κρύβει τις επιφυλάξεις του, ίσως και τον φόβο του για τους φορμαρισμένους Ολλανδούς. Υστερα από εννέα αγωνιστικές στην Eredivisie η PSV έχει πετύχει το απόλυτο σε νίκες και τέρματα 29-6. «Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, ίσως σαν αυτό με τη Στρασμπούρ. Παίζουν μακριά από την εστία τους, πιέζουν ψηλά, ενώ κάνουν παιχνίδι από τα άκρα. Ξέρουν επίσης πολύ καλά πώς να αμύνονται», δήλωσε χθες ο Λουίς Ενρίκε.

Η Παρί έχει τρεις βαθμούς από τις δύο πρώτες αγωνιστικές και χρειάζεται οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα καθώς ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, με την Ατλέτικο (6 Νοεμβρίου στο Παρίσι) και την Μπάγερν (26 Νοεμβρίου στο Μόναχο).

Παγίδα για τη Γιούβε

Την Κυριακή η Γιουβέντους πηγαίνει στο Μιλάνο για το ντέρμπι της Ιταλίας με την Ιντερ. Απόψε όμως καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της πάντα επικίνδυνης Στουτγάρδης, η οποία ωστόσο έχει συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό σε δύο παιχνίδια.

Ο Τιάγκο Μότα λέει πως δεν βλέπει διαφορές μεταξύ του Τσάμπιονς Λιγκ και της Serie A και η ομάδα του θα παλέψει το ίδιο και στα δύο μέτωπα. «Κάθε παιχνίδι όμως απαιτεί διαφορετική στρατηγική».

Ο Τούρκος Κενάν Γιλντίζ που έχει χαρακτηριστεί διάδοχος του Αλεσάντρο Ντε Πιέρο έχει πετύχει μόλις ένα γκολ σε οκτώ παιχνίδια και όπως είναι φυσικό άρχισε η αμφισβήτησή του. «Είμαι χαρούμενος με όσα κάνει ο Κενάν. Πάντα βάζει την ποιότητα στην υπηρεσία της ομάδας», έσπευσε να τον υποστηρίξει ο Μότα υπενθυμίζοντας πως ο Κενάν έχει γεννηθεί το 2005.

Το αποψινό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ (σε παρένθεση η βαθμολογική θέση των ομάδων):

Μίλαν (32) – Μπριζ (21), Μονακό (14) – Ερυθρός Αστέρας (33), Αρσεναλ (13) – Σαχτάρ Ντονέτσκ (27), Αστον Βίλα (6) – Μπολόνια (26), Τζιρόνα (30) – Σλόβαν Μπρατισλάβας (35), Γιουβέντους (7) – Στουτγάρδη (25), Παρί Σεν Ζερμέν (19) – Αϊντχόφεν (24), Ρεάλ Μαδρίτης (17) – Ντόρτμουντ (1), Στουρμ Γκρατς (31) – Σπόρτινγκ (12).