Πανδημοτική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Πάφο

Πανδημοτική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Πάφο – Τι αναφέρει ο Δήμος Πάφου

Εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, με κεντρική ομιλήτρια την Μαρία Ευθυμίου, ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνώνμε θέμα «Ο Ελληνισμός και ο κόσμος στις παραμονές της 28ης Οκτωβρίου 1940».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου μέσα από ιστορικές αναφορές, η κ. Ευθυμίου ανέλυσε τον ρόλο του ελληνισμού στην κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία εκείνης της εποχής, καθώς και τις προκλήσεις που αναδύθηκαν από την επέμβαση της Ιταλίας και την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ελληνικής αντίστασης ως σύμβολο υπεράσπισης της ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας.

Σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, υπογράμμισε την αξία της ενότητας και την υπερηφάνεια που οφείλουμε να νιώθουμε για την ιστορική κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας. Τόνισε την ανάγκη να αντλήσουμε δύναμη από τις αξίες του παρελθόντος, ώστε να σταθούμε με σταθερότητα απέναντι στις προκλήσεις του σήμερα.

Οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο κορυφώνονται σήμερα με τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου και τη μαθητική παρέλαση. Θα ολοκληρωθούν με ανοιχτή δεξίωση στη Λέσχη Εθνικής Φρουράς στην Πάφο