Παρατράγουδα

Η Ολγα Γεροβασίλη θέλησε να σχολιάσει τους διαδηλωτές έξω από τη συνεδρίαση της ΚΕ. Οπότε, είπε πως τους έχει ξαναδεί «σε ανάλογες συμπεριφορές» και δεν έχουν καμία σχέση με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα παρατράγουδα», εξήγησε, «δεν ήταν το πικ μας, δεν είχαμε τέτοιες συμπεριφορές». Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς. Οι γκρούπις του Κασσελάκη ίσως δεν ήταν συριζαίοι παλιά αλλά από το 2015 κι έπειτα το κόμμα έχει ανοίξει τις αγκάλες του σε κάθε είδους παρατράγουδο – από πουλέν του Καμμένου μέχρι παλαιοπασόκους.

Αλάθητοι

«Η ΚΕ δεν είναι Βατικανό, τα μέλη της δεν είναι καρδινάλιοι και δεν είναι αλάθητοι. Εκαναν μια εισήγηση προς το συνέδριο, που είναι το ανώτατο όργανό μας και λαμβάνει τις αποφάσεις. Κάποια στιγμή θα γίνει το συνέδριο. Το μόνο αρμόδιο να ανακηρύξει υποψηφίους, βάσει του Καταστατικού μας, είναι το συνέδριο» διαλάλησε η Θεοδώρα Τζάκρη. Φιλική διόρθωση: το αλάθητο αναγνωρίζεται από το καθολικό δόγμα μόνο στον Πάπα, όχι στους καρδινάλιους.

Ζύμωση

Για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, η ΝΔ δεν πρέπει να θυμάται τον Καραμανλή και τον Σαμαρά μόνο σε πάρτι ή δημόσιες εκδηλώσεις. Αντίθετα, θα πρέπει «να υπάρχει μια ουσιαστική ζύμωση ώστε και οι πολιτικές που διαμορφώνονται να κινούνται σε μια κατεύθυνση κοινώς αποδεκτή για να μπορούμε όλοι μαζί να τις υποστηρίξουμε». Ε, ναι. Η ΝΔ του σήμερα οφείλει να ζυμώνεται με εκείνη των Greek statistics και του 18,85%. Χρειάζεται άλλωστε εμπειρία για να αναγνωρίσει κανείς ένα λάθος όταν θα το ξανακάνει.

Δεδομένα

Ο Μάκης Βορίδης είδε δύο δεδομένα μετά την επανεκλογή Ανδρουλάκη. Πρώτον: δεν αλλάζει θεαματικά η πολιτική κατάσταση, αφού η αύξηση της συμμετοχής στις πασοκικές εσωκομματικές δεν ήταν εντυπωσιακή. Και δεύτερον: Εγκρίθηκαν από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ» τα πεπραγμένα του ως προέδρου. Εξού και επισήμανε πως «αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τις δημοσκοπήσεις δεν αλλάζει ο θεσμικός συσχετισμός». Οντως. Ο Ανδρουλάκης μπορεί να γίνει αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης μόνο αν χάσει 5 βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ.